Quantcast
БФС и Бербатов влязоха в нов конфликт - за пълномощни | СЕГА
facebook
twitter

Спорт

БФС и Бербатов влязоха в нов конфликт - за пълномощни

"Не мога да си позволява да ви излъжа", обърна се бившият нападател към клубовете
561
 Илияна Кирилова
Димитър Бербатов

Напрежението между ръководството на БФС и опозицията, предвождана от Димитър Бербатов, отново се повиши. Този път повод стана инициатива, с която на клубове се предлага да упълномощят правата си в полза на адвокатска кантора, която да представлява интересите им по време на предстоящия редовен конгрес през март 2022 г.

В последните дни тези действия бяха подложени на критики. Футболният агент Петьо Костадинов заяви пред "Спортал": "Самите документи говорят, че в отсъствието на каквито и да е било програми за развитието на футболната игра, се прави опит за отнемане правата на основните клубове. Тези, които се свързаха с мен, искаха съдействие, за да бъдат чути. Не всички са продажни и не всички са съгласни с целия този механизъм на цапане във футболната игра. Най-неприятното от това, което усетих, когато ми се обадиха, е, че съществува някакъв страх какво би се случило, ако не се съгласят да подпишат тези документи... Извинявайте много, но като човек, който е ходил доста на училище, за разлика от някой, и си е взимал изпитите със самоподготовка, а не да се снима с някого, няма как да не виждам, че става дума за заробване". 

Последваха и декларации от клубове (като "Струмска слава"), които осъдиха подписването на подобни пълномощни. А днес излезе с позиция и бившият национал Бончо Генчев, председател на Зоналния съвет на БФС - Велико Търново.

"Обръщам се към футболната общественост, тъй като чашата на търпението ми преля с появяването на мисионери, представляващи интереса на г-н Димитър Бербатов и неговото обкръжение. Тези пратеници с всякакви средства опитват да заставят ръководителите на местните клубове да подпишат предварително подготвена декларация под формата на писмо до БФС и по този начин да станат съучастници в нова интрига, целяща да всее раздор, да създаде нови конфликти, и да разклати дейността на БФС, на четирите зони и на отделните клубове.

Като председател на едно от най-важните звена в българския футбол считам, че провокативните и деструктивни действия на тази група и вредата от тях трябва да бъдат обект на анализ както от привържениците, така и от цялата общественост, че и от специализираните органи, които се грижат за сигурността на държавата и гражданите й.

Ако не бъдат предприети действия, които да спрат процеса на разложение на футбола ни под диктовката на Димитър Бербатов и хората му заради самоцелното завземане на властта, футболният електорат ще падне жертва на нечии користни подбуди", написа Генчев в позицията си.

 

ОБРЪЩЕНИЕТО НА БЕРБАТОВ

Малко по-късно самият Димитър Бербатов даде мнение по въпроса, този път с видео обръщение.

 

"Ставам свидетел на откровени лъжи последните няколко дни от родни "специалисти" по повод декларациите, които се събират с наша помощ. Искам да кажа следното - тези декларации са абсолютно същите, каквито бяха миналите декларации и на база, които се състоя конгресът. Всички помним какво се случи. 1/3 от клубовете, както е по устав събрахте подписи, декларации, а те бяха внесени в БФС, където бяха отхвърлени, след което отидоха в съда. Съдът ги прие и на база тези декларации реши да има конгрес. Ако имаше нещо нередно в тези декларации, конгрес нямаше да има. Сега процедурата е същата, декларациите са същите, дори са по-опростени, но по-конкретни. На 18 март е насрочен конгрес и ние всички заедно се борим той да е изборен. В дневния ред да има избор на президент и избор на изпълком... Пълномощното, което давате на адвокатската кантора е само и единствено да ви представлява пред БФС свързано с конгреса и ако се наложи след това, пред съда пак свързано с конгреса, както беше последният път. Това е, нищо повече. Не се притеснявайте. Не мога да си позволява да ви излъжа, защото заставам с името и репутацията си пред вас. Малко е досадно с тези декларации, но пътят минава от тук. Не е лесно, но ще успеем всички заедно. Работим за по-доброто бъдеще на българския футбол", заяви Бербатов.

Още

Регистрирано бе сдружението, което ще спасява "Берое"
Контролни мачове (20 януари)

20.01.2022

145
Кирил Десподов стана за втори път Футболист №1 на България

19.01.2022

364