facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / Спорт

Божков: Хунтата използва "Левски", за да се крепи на власт

6 393
 Фейсбук

Фактическият собственик на "Левски" - Васил Божков, обяви, както обикновено напоследък, на профила си във "Фейсбук", че мажоритарният пакет от 86.6% от акциите на клуба е джиросан отново. Макар укриващият се в Дубай бизнесмен да не споменава поименно новия собственик на акциите, това е клубната легенда Наско Сираков.

Преди седмица Божков организира във "Фейсбук" допитване до феновете на кого да бъдат джиросани акциите, след като премиерът Бойко Борисов отказа да приеме джирото в негова полза, направено на 13 май. 80% от гласувалите бяха за голмайстор №1 в клубната история - Сираков. За да се направи повторно джиросване обаче, от клуба бе изпратено формално писмо до премиера дали се отказва. То бе оставено без последствия ("ако такова писмо дойде при мен, ще го скъсам и ще го хвърля в коша" - Б. Борисов), което се счита за мълчалив отказ от акциите и така те са вече в ръцете на новия силен човек на "Герена".

В обръщението си към феновете на "Левски" обаче Васил Божков почти директно казва, че Наско Сираков е подставено лице (впрочем, "синята" легенда нито веднъж дори и не намекна откъде смята да намери необходимите милиони за финансово спасяване и след това поддръжка на клуба) на управляващите, респективно на Борисов. И призовава запалянковците да бъдат единни, за да спасят те клуба. 

Ето какво написа Божков: 

"Обръщам се към всички, които милеят за ПФК "Левски".

Клубът пак ще бъде хвърлен в задкулисието и превърнат в инструмент за политически игри и натиск. Финансовото му бъдеще и независимост отново са поставени под въпрос. Ще бъдат изнудвани фирми, а кражбите и злоупотребите ще се завърнат на "Герена". Управляващата #хунта ще използва любовта ви към "Левски", за да продължават да се крепят на власт и да грабят от народа. Предателите и подлогите ще трупат медийна слава.

Има начин това да бъде предотвратено. Да сте единни и смели. Да сте левскари.

Акциите на ПФК "Левски" АД са джиросани на новия им собственик и са изпратени към България."

29

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Прокуратурата: Хората на Божков са правили профили на магистрати

04.07.2020

489 3
ЕФБЕТ ЛИГА, РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ - XXIX КРЪГ

03.07.2020

Обновена

188
Заразен с Covid-19 футболист е играл в мач от Първа лига

03.07.2020

1518 2

Коментари

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

което се счита за мълчалив отказ от акциите

 

Ако е минало в областта на административното право - може.

Сладур

Вестник СЕГА е вестник на Божков. Купил го е преди три години...

Oldten
снимка на Oldten

Мислех поне малко за умен този човек а той обикновен боклук. До онзи ден не беше хунта, сега стана, как така за два дена ли или за повече? Когато си отгоре всичко е нормално, като те изритат вече е хунта. Ако действително е хунта, то главнокомандващ е пРезидента, така ли да разбираме внушенията за Божков?

Божков разбери, ти си бита карта, не го ли разбра, дори и да падне "Тирана", никой няма да иска да е с тебе защото си некоректен и всеки ще се страхува, че утре това което сте правили и говорили ще стане обществено достояние. Трайкай си бре чиляк, за да не стане това което ставаше с твоите конкуренти.

Solace

Първо - няма такова нещо като "мълчалив отказ" в търговското право. Не се среща в Търговския закон, не се среща и в ЗЗД - двата нормативни акта в конкретния случай.

Второ - защо каквото и да е писмо се завежда в деловодството на МС, при положение, че акциите са джиросани не на министър-председателя, а на физическото лице Бойко Борисов? Какво общо има институцията МС, или в тая държава някои неща не са както трябва?

Трето - насо г'за откъде ще вземе парички? КОЙ стои зад него и ще налива в кацата без дъно? Поне веднъж бъдете мъже, бе - излизате и казвате "Ето, аз съм". Ама страх и срам, нали?

#закривай

geo_19

Ами не е "мълчалив отказ". Наистина такъв беше след излизането от вратата на МС на неговата секретарка и спортния министър. Те не бяха надлежно упълномощени да говорят от негово име. Но след ден-два Б. Б. лично пред камерите направи устен отказ. Според мен това е достатъчно. 

Solace

Няма такъв филм. Отваряш ЗЗД - четеш. Отваряш ТЗ - четеш. Има си описан ред за прехвърляне (или даряване) и т.н.

 

П.п. по друга тема - може и в дописката за Артекс да надникнеш, където върнах отговор и обясних за печалбите в строителния бизнес.

geo_19

Значи твърдиш, че някой насила може да стане член на АД? Неее... 

geo_19

П.п. по друга тема - може и в дописката за Артекс да надникнеш, където върнах отговор и обясних за печалбите в строителния бизнес.

----

Темата потъна в архива и направо забравих за нея. Твоето подсещане ме накара да я потърся и там ти отговорих. 

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

Трето - насо г'за откъде ще вземе парички?

 

Насо има само три начина да намери пари. Или да разпродаде масово акциите, с което временно ще закърпи някоя-друга дупка, или да ги прехвърли на някой състоятелен човек, който ще издържа отбора, или да търси спонсори, което пак е временна мярка. Собствеността на акцийте не променя нищо ако собственикът няма пари.

първолета

По въпроса за хунтата г-н Балев вече ориентира доста добре читателите на в. Сега още на 8 май т.г.

 

 

Елемент Э
снимка на Елемент Э
Комарджия, при това фалирал ще бъде начело на Левски. Значи този клуб скоро ще се появи в аматьорските лиги.
Минувача
снимка на Минувача

Ако не е Левски,  ГЕРБ  са загубени  !!!

Продължавате ли да вярвате на Божков?

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

лично пред камерите направи устен отказ. Според мен това е достатъчно. 

 

Няма устен отказ. Устното волеизявление винаги се предава в писмен вид, а за някои се иска и заерка. Няма граждански договор, в който да е предвидена възможност за "устно" волеизявление  Все едно да се откажеш устно от наследство. Абсолютно същото е. И е направено с една-единствена цел. Ако отказът от такива сделки не е документиран по определен ред, отварят се вратите за тяхното атакуване от всяко заинтересовано лице. На теория самият Бойко Мефодиев, ако утре му дойде друг акъл, може да съди Попов, че след като не е получил от него официален отказ, е прехвърлил неговите акции (на които след първото джиро вече не е собственик) на друг. Това може да го атакуват и друг акционери. Само в административното право има мълчалив отказ. В гражданското - не.

geo_19

Няма устен отказ. Устното волеизявление винаги се предава в писмен вид, а за някои се иска и заерка. 

-----

Забравяш, че акциите на АД не са менителници. При тях (менителниците) винаги се претедира плащане при предявяване на менителницата. Едва когато платецът откаже да плати , тогава той ще го направи под форма на нотариално заверен писмен протест.  При акциите такав писмен протест е безмислица. При тях трябва да има кауза. Както преди подчертаха някои вещи юристи - никой не може насила да бъде задължен да придобие членски права в АД посредство обикновено джиро. (което е само един от способите за прехвърляне на акции при взаимно желание на двете страни).

-----

Но стига сме теоретизирали. Да почакаме какво ще се случи след повторното джиро. Дали някой "заинтересован" няма да иска обявяване на нищожността на повторното джиро след като Б. Б. не се е отказал с протест от джиросването в негова полза.

Непримирим

Явно, този път управленската шайка ще се поизпоти доста. Божков съвсем не е кроткия беглец-милионер. Двубоят ще бъде обещаващ: “нискочелестите бандити“ от управлението срещу един интелигентен и завършен престъпник, като Божков. 

Citimen

И като ги знаеш тези неща, защо, бе г-не Божков, лично участваш в крепенето на власт на Хунтата. Защо работиш и ти за Хунтата, дарявайки й акции? Защо участваш и в продължаващо петнене името на Васил Левски? Кога най-накрая ще се забрани футболни или други лумпени да петнят имената на наши национални герои, докога ще се търпи един футболен отбор от покрайнините на София да продължава гаврата с името на Апостола? От вчера и английската полиция издирва лумпените на Лефски - Запад - омазали с тъпотата и комплексите си английските огради с името на Апостола и фашистки свастики до него. Забранете на подуенския мафиотски отбор - отборът на Хунтата, да носи и петни името на Апостола!

geo_19

И като ги знаеш тези неща, защо, бе г-не Божков, лично участваш в крепенето на власт на Хунтата. Защо работиш и ти за Хунтата, дарявайки й акции? 

-----

А сигурен ли си, че тези акции струват дори хартията на която са отпечатани? (абстрахираме се, че няма акции, а заместващо ги временно удостоверение). Акцията удостоверява само частта от капитала на АД, която се държи от акционера. При декапитализирано дружество акционера посредством акциите придобива само дългове.

шиши

И тоя се превърна в НОЩ с всекидневните безмислени "брифинги" в 08:00. Стана досаден и нищодоказващ. Публикува информация, която е на ръба на истината и лъжата ( в най-добрия случай достоверна ) и се надява на някаква обществена подкрепа? Ми, не. Случва се обстановката:  " Лъжливото овчарче ". Против неоспоримите доказателства ( а.к.а. факти ), няма да се противоизказвам, но досега получаваме само чалга-фактология. Не съм се хвалил досега, ама и аз съм бродирал ( с варираща успеваемост и убедителство за достоверност, чисто некомерсиално ) почти до визията на "автентичния" SMS с некои свободно и лесно достъпни продукти произведени от едни IT маргинали ( не са БГ, наще са по полето и чукарите с козите по разпределение и с местожителство). 

cymen

Не знам какъв интелект виждате в Божков. Оказва се, че няма никакви ходове. Толкова се е мислел за недосегаем, че никаква застраховка не си е подготвил. С неговите пари спокойно можеша да купи един двама посланици на западни държави и сега да е рахат. Ама това струва скъпо, а той е голямата работа и не дели с никого.

Василиса Прекрасна

Смехория си написал.

Тези, които го направиха хазартен бос, сега му пишат репликите, и го избутват напред.

Хубавият живот трябва да се заработва.

Сократя

един интелигентен и завършен престъпник, като Божков. 

Издигнете Божков за кандидат-премиер.

dream team
снимка на dream team

Кой да го издигне? Ако призивът ти е отправен към форумците, които недолюбват НЕГО, що си мислиш, че те са склонни да заменят една мутра с друга? Па била даже и по-интелегентна.

А, да - кой, ако не ТОЙ?

Василиса Прекрасна

Кой да го издигне..„

 

Кака СИйка.

Сократя

Ами щото му се възхищават.

И отговарят на тъпия ти въпрос: Всеки престъпник, стига да не е Той.

(Апропо, само това ли ти пише на лиШчето?)

dream team
снимка на dream team

Мислех, че нямяаш проблеми с разбирането на писан текст.

nebenebe

Публиката почва да губи интерес. Държавата като е сербез що не осъди В.Б. и Ц.В. задочно. Да се изнесат всички факти в съда, да има и защита определена от обвиняемите, както е редът. А то стана циганска история и с двамата.

..............................

Бележчицата е интересна, ама очакваме нещо по-сериозно. Май гледа да държи вратата отворена. Че не е лек животът на емигранта.

бастун

Докъде стигнахме - да се надяваме на един шмекер далавераджия от Магурата да спасява България ......

Forza NATO

Като гледам кадрото, с годините Чери е започнал да замязва на сват си...

 

Само трябва да почне да гледа по-позитивно и да се усмихва повече. 

Васик

Със сигурност Горанов вече не е с толкова здрава психика, колкото е имал преди Нова година.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×