Quantcast
Българин оглави Европейската атлетика | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Спорт

Българин оглави Европейската атлетика

2 123
 СПОРТАЛ
Добромир Карамаринов (вляво)

Президентът на Българската федерация по лека атлетика (БФЛА) Добромир Карамаринов бе избран за и.д. президент на Европейската централа по този спорт (ЕА). Карамаринов заема поста на норвежеца Свен Арне Хансен (Нор), който миналата седмица получи тежък инсулт.

Това решение е взето след двудневно видео-конферентно съвещание на Изпълнителния борд на ЕА, макар изборът да бе предопределен, тъй като Карамаринов е първи вицепрезидент на ЕА, а по устав именно първият вицепрезидент поема поста при подобна ситуация и изпълнява длъжността до следващия конгрес.

61-годишният сливналия е за втори мандат първи вицепрезидент на ЕА, а следващият конгрес трябва да се проведе през октомври 2021 г.

"Пожелавам на Свен Арне да се възстанови максимално бързо. Вече втори мандат съм първи вицепрезидент и съм запознат с ангажиментите и отговорностите, които изисква постът на президента. В тези трудни времена за спорта ще дам всичко от себе си, за да отговоря на висотата на очакванията", обява Карамаринов, който през октомври 2019-а, в Доха (Катар), бе избран за член на Съвета на Световната атлетика (бившата IAAF), а също така е и шеф на Асоциацията на балканските атлетически федерации.

С избирането му за и.д. президент на европейската атлетика обаче възниква интересен казус за БФЛА, тъй като Карамаринов, като шеф на ЕА няма право да е начело на националната федерация. В такъв случай поста му в България трябва да поеме временно някой от двамата вицепрезиденти - Асен Христов, който е председател на Надзорния съвет на ЗК "Еврохолд", или Руен Панчев, който пък е член на Контролния съвет на камарата на строителите. 

 

 

2

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Африканец подобри световния рекорд на троен скок в зала

16.01.2021

430 5
Почина легендарният Михаил Желев - Спортист №1 за 1969 г.

05.01.2021

1511 2
Спортът през 2020 г. в снимки

03.01.2021

82

Коментари

ловkия

Това пиянище е същото, което предложи световните рекорди на Стефка Костадинова и Йорданка Донкова да бъдат анулирани, а под вещото му управление едно шесто място на вечната Ивет вече се приема като исторически успех.

Джиджи

Така, както е изписана с главна буква "Европейската атлетика",

на пръв прочит си помислих,

че БЪЛГАРИН е оглавил Европейската комисия ... 😂😂😂

Влез или се регистрирай за да коментираш