Quantcast
Михайлов продължава да не е вписан като президент на БФС | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Спорт

Михайлов продължава да не е вписан като президент на БФС

Бербатов призова Агенцията по вписванията да обжалва връщането на шефа на футболния съюз на поста му
2 620
 БГНЕС
Борислав Михайлов

Борислав Михайлов продължава да не е вписан като президент на БФС в Агенцията по вписванията (АП), две седмици след съдебното решение, което допусна това. Към днешна дата в регистъра на АП като представляващ БФС още си е посочен Михаил Касабов, който е и.д. президент от оставката на Михайлов през октомври 2019 г. и е вписан в АП на 12 ноември 2019 г. Този статут не е променян оттогава.

Причината в забавянето на вписването е срокът, който Софийски градски съд (СГС) допусна за обжалване на решението от 1 юни, с което бе отменен отказът на АП от 5 май да впише отново Борислав Михайлов като президент на БФС. До момента няма знак дали е пусната такава жалба. Вчера обаче бившият национал Димитър Бербатов, който е и кандидат за президент на футболния съюз призова АП да обжалва. Той го стори в отворено писмо до президента Румен Радев, правосъдния министър Янаки Стоилов и Агенцията по вписванията.

"Считаме, че сега е абсолютно необходимо Агенцията по вписвания да обжалва решението на съдия Вълков в съответствие с константната си практика и с оглед най-добра защита на нарушения според нас обществен интерес от спорното съдебно решение за отмяна на отказа за вписване на Борислав Михайлов като президент на БФС", пише в писмото.

Вътре има и интересно твърдение - че въпросният съдия Вълков се е произнесъл и по жалбата на Любослав Пенев срещу решенията на конгреса на БФС от 16 февруари 2018 г. Решението бе в полза на футболния съюз.

В писмото си Бербатов сезира и за сплашване на клубовете да не се подписват за предрсрочен конгрес, а и възпрепятстване на предизборната кампания на опозицията. Посочено е и, че една от водещите фигури в екипа на Бербатов - Петър Величков, не е допускан до заседания на Изпълкома на БФС, чийто член е. Според опозицията това възпрепятстване е неправомерно.

Фактът, че Михаил Касабов все още е представител на БФС в Търговския регистър означава и друго - въпреки решението на съда, футболният съюз все още няма право да назовава Борислав Михайлов президент. А това се случва от месец насам.

Стигна се дори до парадоксална ситуация на сайта на БФС Михайлов да бъде представян като президент, но и едновременно с това Михаил Касабов да бъде назован и.д. президент (б.ред. - какъвто е и все още на книга), докато бе водач на делегацията ни за контролите със Словакия, Русия и Франция.

Самият Борислав Михайлов реагира видимо нервно на въпрос, свързан с поста му, както и с писмата на ФИФА и УЕФА, които се интересуваха на какво основание Изпълкомът е приел той да върне оставката си. "Питайте си тези, за които лобирате. Това писмо от ФИФА и УЕФА е информативно и каквото е питано, това е отговорено. Няма никакво напрежение, нито в УЕФА, нито ФИФА. Президентът се знае кой е. Не сте много интересни", тросна се той на питане на bTV след заседанието на Изпълкома на 11 юни.

Любопитното е, че преди това членът на Изпълкома и един от приближените на Михайлов - Венцеслав Стефанов, дори отричаше наличието на подобни запитвания от ФИФА и УЕФА

 

 

Още

Михайлов: Амбициран съм да водя БФС още 4 години

24.09.2021

548
Какво не дочакахме през последните 4 мандата от БФС?
Клуб от елита предложи Б. Михайлов отново за президент на БФС

23.09.2021

Обновена

3243