Quantcast
Министър смята да спре държавната издръжка за "Берое" | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Спорт

Министър смята да спре държавната издръжка за "Берое"

Финансирането на клуба от страна на "ТЕЦ Марица-Изток 2" бе поднесено преди 10 г. като подарък от Бойко Борисов към Стара Загора
4 299
 Илияна Кирилова
Андрей Живков

Първодивизионният футболен клуб "Берое" ще бъде лишен от основния си източник на финансиране - държавното дружество "ТЕЦ Марица-изток 2". Това предложи енергийният министър в служебното правителство Андрей Живков на днешната си пресконференция.

"Има дружества, които са на загуба и не могат да си позволят да издържат футболни клубове... Не виждам основателна причина да се финансира отбор, при условие, че дружеството е на милиони загуба. Издръжката на "Берое" струва 5-6 милиона лева годишно", заяви Живков.

Решението се очаква да бъде взето от ръководството на "ТЕЦ Марица-изток 2". При този очакван развой се очертават много тежки времена за "Берое", откъдето разчитаха най-вече на средствата от държавното предприятие в последните 10 години. 

Издръжката на старозагорския клуб бе поета от "ТЕЦ Марица-изток 2" през септември 2011 г. по заръка на тогавашния премиер Бойко Борисов. Тогава на предизборно събитие на 16 септември в града той обяви: "От вчера знаете, че ТЕЦ Марица Изток 2 пое инициативата да се грижи за отбора". При това Борисов бе дарен с фланелка на отбора.

През годините от различни страни имаше критики, че "Берое" е на държавна издръжка, но и при трите различни правителства, които ръководеше Бойко Борисов, това финансиране не бе поставено под въпрос.

Още

Стоилов продължава без победа начело на "Левски"

18.09.2021

Обновена

1395
ПЪРВА ЛИГА, VIII КРЪГ - РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ (видео репортажи)

18.09.2021

Обновена

691
Голямото излагане на Изпълкома на БФС