facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / Спорт

Олимпиада в Токио няма да има, ако пандемията не отмине скоро

533
 ЕПА/БГНЕС

Олимпийските игри "Токио 2020" няма да се проведат, ако светът не се пребори със заразата COVID-19 до 2021 г. Това обяви председателят на организационния комитет на XXXII лятна олимпиада Йоширо Мори.

В интервю за японския вестник "Никан Спортс" Мори отговори категорично на въпрос дали игрите може да бъдат отложени с още една година, ако ситуацията с инфекцията не бъде овладяна до следващото лято: "Не, в такъв случай игрите ще бъдат отменени. В миналото олимпиади са били отменяни при войни. Сега ситуацията е такава, че ние се сражаваме срещу невидим враг."

През миналия месец след съвместно решение на МОК и японското правителство олимпийските игри в Токио бяха пренасрочени за периода 23 юли-8 август 2021 г. Досега Япония е вложила около $13 млрд. в организацията, а отлагането вероятно ще коства още около $6 млрд. на местната икономика.

Според Мори обаче към днешна дата всички в организационния комитет са уверени, че игрите ще се проведат следващото лято.

"Тези олимпийски игри ще бъдат много по-ценни, отколкото които да било в историята, ако човечеството спечели тази битка. Трябва да вярваме в това, иначе нашият тежък труд и усилията ни ще останат напразни", заяви бившият министър-председател на Япония.

Не толкова оптимистично се изказа председателят на японската медицинска асоциация Йошитаке Йокура. Той смята, че провеждането на олимпийските игри "Токио 2020" ще бъде трудно постижимо дори през 2021 г., ако не бъде открита ваксина или сигурен метод за лечение на заболяването.

"Не казвам дали Япония би могла, или не би могла да организира олимпиадата - коментира Йокура. - Но в настоящата ситуация това ще бъде трудно. Ако не бъде открита ефективна ваксина, очаквам домакинството на игрите да бъде сложно."

4

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

От 1 юни карантината остава за осем държави в Европа

29.05.2020

987 22
Коронавирусът е най-смъртоносен във Великобритания

28.05.2020

Обновена

5546 38
В България има само 17 нови случая на коронавирус

28.05.2020

Обновена

3137 48

Коментари

Sine_metu

Жалко за японците, разпускане на МОК би компенсирало донякъде

Compay
снимка на Compay
ФАМИЛИИТЕ и техните оръдия - комунистите-сатанисти , поели на "ръчно управление" съдбата на 7 милиарда човека , нямат нужда от спорт. СПОРТЪТ СЕ ЗАКРИВА . След десетина години диктатура , терор и Нов Световен ред , оживелите и подрастващите дори няма да подозират че е имало спорт , олимпиади , първенства. В идеологичската електронна клоака на Гейтс промиваща ден и нощ главите на робите , олимпиадите ще са нещо като история за Древна Гърция. Смешно и неактуално... Със сигурност ще има първенства по компютърни игри и пулене в екрана. Деца с кървясали очи ще прекарват живота си пред екраните в затъпяващи "игри" ,вместо да спортуват.
Luckbox

Ехааа. Красота. Фамилиите, сатанистите, Бил Гейтс, нов световен ред, промиване на мозъци, кървясали очи. Евала. 

Иначе първенства по компютърни игри си има отдавна, ако не знаеш. 

Compay
снимка на Compay
За мен не е красота а адовата грозота , но въпрос на естетика. А това че "отдавна има първенства по компютърни игри" каква връзка има със спорта ? Иначе за ФАМИЛИИТЕ , ако и вие сте от редовно питащите , да не се разпилявам. Групирайте се със сгугню , ловкия , джофрите и още някой любопитко , задайте групово въпроса си ! Ако ми кефне мога и да ви обясня за ФАМИЛИИТЕ.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×