Quantcast
Преизбирането на Б. Михайлов доведе до грозен скандал във Варна | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Спорт

Преизбирането на Б. Михайлов доведе до грозен скандал във Варна

Феновете на "Черно море" се оплакват от груби действия на клубното ръководство заради протеста им срещу президента на БФС
12 870
 Фейсбук
Кадри от акцията на феновете на "Черно море" срещу преизбирането на Борислав Михайлов за президент на БФС.

Продължава отзвукът от извънредния конгрес на БФС, на който Борислав Михайлов бе преизбран за президент. В "Черно море" дори се разразиха неприятни сцени, свързани с решението на ръководството на клуба да подкрепи Михайлов за пети мандат. По време на неделния двубой срещу "Славия" (1:1) феновете на варненския тим протестираха не само срещу президента на футболния съюз, но и срещу собственика на варнанския клуб Марин Митев. "Желаната промяна отново я няма! Г-н Митев, докога ще се лъжем?", пишеше на един от издигнатите плакати.

Акцията на агитката обаче има своето продължение. 

"По време на мача със Славия ясно изразихме своето крайно недоволство относно преизбирането на Борислав Михайлов за президент на БФС и политиката на управление в нашия любим клуб.

Реакцията в лицето на изпълнителния директор Марин Маринов бе очаквана и повече от показателна. Още на следващия ден беше прекратен договорът за наем на двата павилиона намиращи се на стадиона, които се поддържат и финансират изцяло от фенклуба. Последва закана за убийство към едно от момчетата от нашата организация, непосредствено пред бременната му съпруга.

Категорично осъждаме подобно поведение показващо защо искаме "Черно море" най-накрая да се управлява от спортни хора. Ще отстояваме нашите искания докрай, а що се касае до заканите за убийство - нека директорът се свърже и с председателя на фенклуба Иван Михайлов", написаха от Националния фенклуб на "Черно море".

Заради самите плакати и скандирания срещу Борислав Михайлов пък днес Дисциплинарната комисия към БФС наложи на "Черно море" глоба в размер на 1000 лв.

Феновете на варненския тим не бяха единствените, които протестираха срещу президента на футболния съюз през изминалия уикенд. Агитката на "ЦСКА-София" също имаше акция с плакати. Недоволство изразиха и други фенклубове. Значителна част от привържениците на "Левски" също останаха недоволни от решението на собственика на клуба Наско Сираков да подкрепи Михайлов на конгреса. Стигна се дотам, че Сираков заяви, че одобрява Михайлов, но не и предложения от него състав на Изпълкома.

 

 

Още

ПЪРВА ЛИГА, VI КРЪГ - РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ (видео репортажи)

14.08.2022

Обновена

767
"Аякс" забрани на феновете да молят за фланелки

14.08.2022

343
"Левски" поиска официално от УЕФА реваншът с "Хамрун" да се преиграе

13.08.2022

4529