facebook
twitter

Технологии

Зукърбърг критикува Twitter за маркираните постове на Тръмп

1 131

Създателят на Facebook Марк Зукърбърг разкритикува Twitter, затова че маркира няколко туита от президента на САЩ Доналд Тръмп като ненадежден.
Според него частните компании, които представят дигитални дискусионни платформи на потребителите, не трябва да действат като „арбитър на истината“. „Ние (във Facebook) имаме политика, различна от Twitter“, призна Цукерберг. В същото време, говорейки за намерението на Тръмп да контролира социалните мрежи, предприемачът отбеляза, че „решението да се цензурира платформата, тъй като правителството е загрижено за цензурата, не изглежда правилната идея“.

На 27 май в Twitter под два поста на Тръмп имаше съобщения, че става дума за фалшифа информация. Лидерът на страната написа, че гласуването по пощата ще доведе до мащабна фалшификация на бюлетини. Twitter постави син удивителен знак под туитовете на президента относно процедурата за гласуване по пощата, което означава, че според мрежата текстът съдържа неоснователни изявления и невярна информация.

Американският президент моментално обвини Twitter в "удушаване на свободата на словото" и в намеса в президентските избори. По-късно той даже заяви, че планира да затвори социалните мрежи заради манипулации срещу привържениците на консервативните възгледи.

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:
 

 

Ключови думи:

Зукърбърг, Twitter, Тръмп
5

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Тръмп забеляза крайно ляв фашизъм в САЩ

04.07.2020

434 4
Иран измисли да арестува Тръмп чрез Интерпол

29.06.2020

1166 23
Президентът Тръмп поиска затвор за нападение над статуи

27.06.2020

Обновена

554 6

Коментари

Nick F

Цукърбърг е загрижен за паричките, а не за това дали дава платформа на клевети и лъжи. Също така изскача въпроса защо другите потребители на ФБ може да бъдат цензурирани, а Тръмп не.

Dirk Struan

Свободата на словото относно казаното в електронен формат не трябва да се различава по нищо от тази за друг формат. Това че някой е собственик на некъв пършив уеб сайт не му дава повече права.

Gene Doytch

Тоталитарно-тиранични мераци на Тръмп!

Пише простотии, а като му кажат , че е прост лъжец, се сърди!

н16
снимка на н16

Тоталитарно-тиранични мераци на Тръмп!

 

Точно обратното. Тоталитарни и тиранични методи на тия, които стоят зад фейсбуци, туитери и т.н. Време е вече, тия техни методи да бъдат променени. 

dr_watson

А в случая Тръмп да не би да казва нещо грешно? Гласуване по пощата... ако това не е идеална среда за фалшификации, каква друга може да е? Абсолютно нагъл опит на Twitter да политиканстват и то очевидно в интерес на коя партия. PS: Много интересно какво мислят по въпроса с анонимността на гласуването? Вече и това ли няма значение - всички са безстрашни и няма никакъв риск от последици, ако се разбере, че не си гласувал за победилия кандидат.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×