Quantcast
Русия анексира утре официално 15% от територията на Украйна | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Войната

Русия анексира утре официално 15% от територията на Украйна

Финландия спира да пуска руски туристи от тази нощ
Обновена
3 594
 Aрхив EPA/БГНЕС
На 18 март с голям концерт на стадиона Лужники в Москва бе отбелязана четвъртата годишнина от анексирането на Крим

Утре в 15 ч. в Кремъл ще се състои официална церемония по подписване на анексията на украински територии, съобщи говорителят на президентската администрация Дмитрий Песков. Тя ще бъде обявена от Владимир Путин, който ще направи и пространно обръщение. Проведените в т.нар. ДНР и ЛНР,  плюс Херсонска област и Запорожието референдуми показаха, че преобладаващото мнозинство там гласува за присъединяване към Русия. Това бе окачествено от Украйна и Запада като лъжа. През февруари Русия призна т.нар. ДНР и ЛНР за независими. Преди дни се твърдеше, че анексията ще бъде официализирана на 4 октомври. 

Четирите области заемат 15 % от територията на Украйна. След като бъдат анексирани, руското ръководство заяви, че ще разглежда нападенията срещу контролираните от Русия области като пряко нападение срещу Русия.

Според процедурата Думата ще гласува промени в чл. 65 в конституцията на Русия, следва гласуване в Съвета на федерацията и накрая президентът подписва указ. 

На 7 октомври Владимир Путин навършва 70 години и западни наблюдатели тълкуват анексията като своеобразен подарък за юбилея му. 

ФИНЛАНДИЯ ЗАТВАРЯ ТАЗИ НОЩ ГРАНИЦАТА СИ ЗА РУСКИ ТУРИСТИ

Външният министър на Финландия Пека Хаависто потвърди пред "Ройтерс", че тази нощ Финландия затваря границата си с Русия за преминаване на руски туристи. Руски граждани ще продължат да посещават страната по работа, по семейни причини или образование. 

 

 

Ключови думи:

Русия, Украйна, анексиране

Още

Украйна очаква не повече от още 4 масирани руски ракетни атаки

03.12.2022

677
Нидерландия отряза България за Шенген, но ще пусне Румъния

02.12.2022

Обновена

СВЕТОСЛАВ ТЕРЗИЕВ

16446
Полша склони за таван от $60 в цената на руския петрол

02.12.2022

Обновена

2979