Quantcast
Русия атакува с ракети още два украински града | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Войната

Русия атакува с ракети още два украински града

Една от жертвите в Миколаев е 6-годишно момиченце, което е спяло в креватчето си
Обновена
4 221
 Туитър
Пететажната сграда в Миколаев е почти напълно разрушена от руския удар

Нови два големи украински града бяха атаувани с ракетни удари от руската армия тази сутрин. Ракети са били изстреляни по Днипро (население 1 млн. души) и Миколаев (480 000). Има жертви сред цивилното население.

В различни райони на южния град Миколаев са попаднали общо 8 ракети, като досега са потвърдени общо трима загинали и петима тежко ранени граждани, съобщи кметът Олександър Сенкевич. 

Той добави, че изпод развалините на разрушена 5-етажна сграда е изваден  един жив човек, а също, че е засегната и къща, единият вход на която е напълно разрушен, а другият - частично. "Не се знае колко човека е имало вътре при удара", казва Сенкевич.

Една от потвърдените жертви е 6-годишно момиченце, което е спяло в креватчето си при взрива от ракетата. В социалните мрежи бяха публикувани и снимки от ужасяващата гледка.

"От първия ден на войната ви моля да напуснете града. Според нашите оценки повече от половината жители вече са го направили. Надяваме се, че към момента на ракетния удар е имало минимален брой хора в къщата. Спасителната операция ще се проведе до пълното разчистване на отломките", обърна се Сенкевич към съгражданите си.

Според руското военно министерство, неговите сили са "разрушили тренировъчна база за чуждестранни наемници" близо до Миколаев с високоточни ракети.

При ракетния обстрел срещу Днипро пък са загинали поне двама души - мъж и жена, съобщи ръководителят на регионалната военна администрация Валентин Резниченко. Ракетите са попаднали в гражданско предприятие "и двамата са се оказали в епицентъра на взрива. Те не са военни, там работеха мирни хора", допълва Резниченко. Според него към Днипро са били изстреляни общо 6 ракети, като 4 са били свалени от украинските сили.

Още

Радев е външен елемент за БСП

19.08.2022

ПЕТЬО ЦЕКОВ

1171
Мирей Матийо проговори за топлите си отношения с Путин

19.08.2022

355
Путин ще отиде на срещата на Г-20 в Бали и може да я провали

19.08.2022

Обновена

12279