Quantcast
Зеленски изненадващо посети освободения Изюм | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Войната

Зеленски изненадващо посети освободения Изюм

Обновена
3 341
 Телеграм
Зеленски в Изюм

Президентът на Украйна Володимир Зеленски изненадващо се появи днес на официалната церемония по издигането на украинското знаме в град Изюм. Градът бе освободен преди дни от украинската войска, руснаците избягаха, оставяйки танкове, БТР-и и муниции.

"В тържествата участваха президентът на Украйна Володимир Зеленски, заместник-министърът на отбраната Анна Маляр, представители на въоръжените сили на Украйна и други сили за сигурност, които преди няколко дни освободиха града от руските окупатори“, се казва в съобщението на Сичеславската въздушнодесантна бригада във Фейсбук. В официалния си профил в Телеграм Зеленски качи снимки от събитието, придружени с коментар "Синьо-жълтото ни знаме вече се вее в освободения Изюм. И така ще бъде във всеки украински град и село. Вървим само в една посока - напред и към победа".

Присъстващите почетоха паметта на загиналите защитници с минута мълчание, след което президентът благодари на войниците за освободените украински земи и на тържествена церемония издигна украинското знаме над Общинския съвет.

 

РУСИЯ Е ПРЕДЛАГАЛА ВЪЗОБНОВЯВАНЕ НА ПРЕГОВОРИТЕ ЗА МИР

Украинският вицепремиер Олга Стефанишина каза, че през последните дни Русия упорито е предлагала на Киев да възобнови мирните преговори, съобщава Руската служба на ВВС.

"Имаше публични и непублични опити от различни групи руски официални лица", каза тя в интервю за телевизионния канал France-24. "Украйна никога не се е оттегляла от преговорите. Но като се има предвид тежестта на престъпленията, които Русия извърши на наша територия и продължава да извършва ежемесечно, лостовете за преговори се различават от тези през февруари", каза Стефанишина. Тя смята, че сега руснаците предлагат преговори за спиране на настъплението на украинските войски. Според нея сегашната ситуация трябва да се използва за деокупация на украинските територии.

"И тогава ще бъдем готови за преговори, които ще се основават не на руски ултиматуми, а на нещо, което не само ще сложи край на войната, но и ще предотврати последваща война на наша земя, когато Русия си възстанови резервите", обобщи Стефанишина.

Още

Зеленски: Не си ли върнем всичко, не може да има край на войната

25.11.2022

Обновена

3892
Украйна се обърна към ООН за закрила от руския терор

24.11.2022

2346
ПП, ДБ и ГЕРБ говорят за кабинет на малцинството, подкрепян широко

13.11.2022

Обновена

6799