Quantcast
10 точки от програмата на Кьовеши у нас | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / После

Наука, физкултура, стабилност

10 точки от програмата на Кьовеши у нас

автор
Г-н БАЛЕВ
10 388
 Колаж: Валдес Радев

Европейският прокурор Лаура Кьовеши пристигна на посещение у нас, като голяма част от програмата ѝ остана загадка - от съображения за сигурност, деликатност и интрига. 
От всички клети медии у нас единствено отдел “После” се сдоби с подробности за посещението, което трябва да даде тласък в прокуроското развитие на страната. 
Българската прокуратура има нужда от подкрепа, защото изгуби доста авторитет и позиции. След като миналата година бяхме на косъм от прокурорска република, сега отново има протести срещу главния прокурор, палатков лагер пред Съдебната палата, търкал между институциите и хаос в комуникациите.
Ето как протича посещението на добра воля. 
***
1. Посещение на Ивансарай в “Бояна”. Кьовеши първо поискала видеосреща с главния прокурор Иван Гешев, но той предложил да се видят в Ивансарай, резиденцията на Главния в “Бояна”. 
“И без това мисля да минавам на хоумофис, то пред Съдебната палата е ад - споделил Гешев на колежката си. - А в “Бояна” условията са много добри, като Чаушеску съм, ще ти хареса много!” - изкушавал Гешев колежката. 
2. Едно танго на плаца с Бюрото по защита. Кьовеши ще изтанцува страстно танго с няколко охранители от Бюрото по защита. Суровите мъже репетират стъпки и оправят прически - на брадата, косата и по гърба. 
3. Тържествено слушане на записи с псувни, благословии, клевети, конфабулации и коледни песни. В колекцията на прокуратурата има музикални албуми и сингли на Бойко Борисов, Бойко Рашков и други темпераментни колеги. “Забавляваме се, докато чакаме да мине бурята” - обяснил Гешев. 
4. Среща с Бойко Рашков, който разкрива сензационно, че Кьовеши у нас е следена, слушана и записвана. Рашков залавя двама прокурори-бодигардове, докато правят колажи с голи снимки на Кьовеши. 
5. Среща на Кьовеши с Митко и чорапите в центъра на Пловдив. Гешев държи Митко да не избяга. Гешев предлага всички да си разменят чорапите в знак на приятелство. Кьовеши отказва, а Митко се зарича, че ще почне да изучава бойни изкуства. 
6. Посещения в “Пирогов” и Правителствена за фалшива хоспитализация и демонстрация как се урежда трансплантация на черен дроб от лабораторно произведен китаец с украинска самоличност - за саудистки принц пияница, дошъл у нас в чуждо тяло. Старият директор на Правителствена прошушва на Кьовеши, че здравето цена няма, а някой иска да се прекратят практиките на незаконно спасяване на животи! “Какво значи законно и незаконно, когато залогът е съществуването на човешко същество?” - казва директорът и блокира новото ръководство на болницата с тарикатски хватки.
7. Среща с Мата Хари и семинар на тема “Търговия с интимно влияние и тулуп на трупчета”. 
8. Покана за среща с Веселин Марешки, за да се установят приликите и разликите между българския Алексей Навални и руския Алексей Навални. Кьовеши отказва срещата и праща само чифт чорапи от Митковите, да си ги износват цялото семейство Марешки. 
9. Покана за среща с 10 малки каскетчета, които настояват Кьовеши лично да им каже какво не им харесва. 
10. Кьовеши напуска страната с 200. Не знае какво да мисли. 

Още

Гешев предложи шефа на следствието за втори мандат
Гешев сезира КС за незаконния добив на подземни богатства

23.09.2022

Обновена

ДОРОТЕЯ ДАЧКОВА

11874
Осъден по дело на Кьовеши е възстановен на работа във фонд "Земеделие"

22.09.2022

5811