Quantcast
5 сгрешени адреса, посетени от ГДБОП | СЕГА
facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / После

Биещото сърце

5 сгрешени адреса, посетени от ГДБОП

автор
Г-н БАЛЕВ
4 708
 bTV стопкадър
Правната комисия в НС, изслушване на Главния прокурор. Към него летят фалшиви банкноти, за ужас на баретите.

1. Акция на ГДБОП в Правната комисия на парламента, когато Главният прокурор бе замерян с фалшиви банкноти от 500 евро. Вече сте видели по телевизиите как по време на изслушването на Главния прокурор в Правната комисия младеж хвърли по Гешев пачка фалшиви евраци. Моите "сведения" са, че ГДБОП са били на адреса предварително, защото имали оперативна информация и искали да видят как се бие прокурор с пачки. Но като видели, че младежът замеря главния прокурор с ФАЛШИВИ банкноти, антимафиотите паднали духом и арестували младежа, почти без да го бият. Сега ще му се повдигнат обвинения за обида към най-високия пост в държавата - поста на Главния прокурор. Младежът ще напише на един лист 10 000 пъти: "прокурор се бие само с истински пари!"
2. Отново в Народното събрание, само че в старата сграда, антимафиотите налетели на Цвета Караянчева, която подготвяла старите килими за дарение на кърджалийския театър. БОПаджиите се усетили в небрано лозе. "Тука няма кого да бием" - огледали се безпомощно те. "Ааааа, има, има!" - успокоила ги Цвета и връчила на всеки мъжага тупалка, да ударят един бой на килимите. 
3. Акция на ГДБОП в кардиологично отделение. Антимафиотите нахлули погрешка в операционна зала на столична кардиология, за да гледат как бие сърце. За тяхно разочарование гледали не как бие сърцето, а сърдечен арест. Антимафиотите се разстроили и хвърлили един лечебен бой на медицинския персонал. 
4. Акция на ГДБОП в мандра. Антимафиотите нахлули в мандра да гледат как се бие сметана. Мандраджията бил от стара коза яре и веднага си припомнил годините на Партизанското движение. Посрещнал шумкарите от ГДБОП с пити кашкавал, почерпил ги ракия, накълцал салатка, заразказвали си истории от казармата. Антимафиотите се отнесли към мандраджията хуманнно. Нито го пердашили, нито го изнасилили, само накрая му взели малко диш хакъ - зъбен данък, за амортизацията на дъвкателните органи при почерпката у мандраджията. 
5. Акция на ГДБОП в ресторант "Осемте джуджета". Антимафиотите получили оперативна информация, че в ресторанта ще се разкешва голяма сума - и се насочили натам. Какъв бил ужасът им, когато разбрали, че са сбъркали адреса - в ресторанта налетяли не само на голяма сума, но и на голям началник. Той строил антимафиотите, карал ги да правят лицеви опори, като целуват пачки банкноти, които не били за тях. Антимафиотите цяла нощ правили физическа подготовка, гледали пари, които никога няма да стигнат до техния джоб, а накрая Еврото ги подредил всички на челна стойка като кегли, замерял ги с пачки и гледал как ридаейки падат един върху друг. 
***
КОНТЕКСТ
Наскоро младо семейство с дете в столицата бе приятно изненадано от бойна група на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност", които сбъркали адреса и нахлули в жилището с трясък и гръм в 6 часа сутринта. Разбили вратата, наритали мъжа и жената. На въпросите какво става и опитите да се обясни, че има грешка, семейството получило отговор: "Боклуци, ще разберете от телевизията!". 
Антимафиотите поритали и повикали още малко, а като разбрали, че са на грешен адрес, набързо се омели без излишни любезности. 
По-късно пострадалото семейство било посетено от началник на баретите, който обяснил, че стават такива работи, да не го вземат навътре, хора сме, грешим понякога, като ни подведе навигацията.
Тази история е само пореден случай в дълга серия подобни грешки човешки на МВР и ГДБОП. 
Понякога те нахлуват погрешно в някой тих семеен кът и разнообразяват сивия бит с малко естетика на насилието. 
После евентуално се извиняват и възстановяват щетите (материалните). Иначе - битият бит... 
Очевидно - на правилен или на коректен адрес - това е обичайното поведение на ГДБОП, защото всички истории за сбъркани от тях адреси звучат аналогично: трошене на имущество, бой, обиди, унижения. Оплакват се само "погрешка" малтретираните, а другите си приемат кармата като част от наказанието за престъпленията, които са извършили. 
Всъщност престъпниците също имат човешки права и не би трябвало да ги малтретират, каквито и престъпления да са извършили. Явно боят и произволът са част от Кодекса за поведение на БОПаджията, защото организираната престъпност само от бой разбира.
Сиреч - грубиянското и насилствено поведение на ГДБОП трябва да се приеме като част от обективната неизменност на заобикалящия ни свят. И ако сме някакви дезорганизирани престъпници или обикновени некриминални хора - да се надяваме на Провидението, че няма да насочи погрешка бойните части на БОП-а към нашия дом.
И тъй като още от първия мандат на ГЕРБ сме свидетели на дълга-дълга поредица от такива "побоища погрешка", можем да припомним и адаптираме старата максима: ГДБОП е Биещото сърце на Гербавата епоха.  
Саундтрак:

 

6

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Първо бият, после питат

18.10.2020

7429 14
Дисциплинарна проверка търси виновен за грешката на ГДБОП

14.10.2020

Обновена

7854 33
ГДБОП задържа престъпна група с 250 кг амфетамини

09.10.2020

747 4

Коментари

тютюн

Тва момче с черната маска в балената поза прилича на един генерал от личното на глава-прокурора бюро по защита на свидетелите. Лази по пода покрай господаря си да събира лилаво-розовите хартийки. После си ги набута в джобчето. Нещо за това да каже плешивият дебелак с дебелашкото поведение? Нещо малко неудобно? Няма! 

whoever1

Сиреч - грубиянското и насилствено поведение на ГДБОП трябва да се приеме като част от обективната неизменност на заобикалящия ни свят

 много силно казано. браво.

пенико

Тия от ГДБОП не са ли се сетили, че при подобни акции трябва да взимат местния пощальон за консултант...

Льо Клер

ГДБОП е Биещото сърце на Гербавата епоха.  

 

👍😂

Калпазанче

Случаят  „Цонев”

Петьо Еврото- накичен,
цял съдия в рае облича!
Магигистратската контрола,
точно е от прокурора.

Подкуп дружно провокират,
Се Ре Се -тата монтират.
За награда пост висок
за двамината - отскок.

В чингиджийска мърсотия
е потънала до шия,
герберската долна клика.
Туй е нейна политика!

Льо Клер

Подсети ме за Джанго Зе, г-н Балев. Бяха забавни. Китаристчето е син на мой много добър приятел, Бог да го проссти. Певецът замина за Англия и групата се разпадна.

Влез или се регистрирай за да коментираш