facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / После

Фейк бюлетин

Астронавтите на Мъск не се консултирали с Гешев

3 497
 Шарж: Алла и Чавдар Георгиеви

Вчера светът бе затаил дъх в очакване да стартира космическа мисия - директорът на SpaceX Илон Мъск планираше да пусне ракета Фалкон 9 с двама астронавти на борда - но това не се случи. Двамата астронавти полежаха в капсулата на живо по всички информационни канали и (уж!) заради лошото време полетът бе отложен за уикенда. 

Истинската причина за отложения старт обаче е друга, научи наш репортер в стаята на чистачките в прокуратурата.

Оказа се, че SpaceX не са провели съгласуване и консултативен съвет с българската прокуратура и нейният Главен ръководител, който в близкото минало успешно прилуни апарат с дизелов двигател, като част от интергалактическата му мисия по Делото КТБ. 

"Нормално е да не излетят - коментира Главният прокурор. - Не спазват процедурите, не питат старило и патило. Дядо ми едно време казваше: като си тръгнал за Луната, недей купува бензин от Вальо Златев. Аз когато съм кацал на Луната с дизел, Мъск още е сричал някои сурови закони на живота. Да бяха се обадили от SpaceX, щях да им дам техническа и юридическа подкрепа. Космосът е тънка работа, не може така урбулешката като прокурор през Наказателния кодекс, да не казвам през Конституцията или през просото, защото никой не е по-голям от хляба на България."

Запитан какво ще предприеме оттук нататък и дали ще помогне на космическата мисия на SpaceX, Главният отговори:

"Вижтеее... - и погледна към небето. - Не е работа на прокуратурата да контролира космическите полети на американска компания. Това е все едно да прочета есемесите на Божков. Не мога да си го причиня! Нека от SpaceX изпратят конкретно запитване, аз ще го разпределя на конкретен наблюдаващ прокурор от конкретна районна прокуратура, за да направим една абстрактна проверка и всичко да се изчисти. Илон Мъск има право на всякакви защитни версии защо се провали мисията му, аз пък имам право да се съмнявам в думите му. Между другото falcon на английски е сокол, само отбелязвам." 

"Виждате какво стана и с Цветан Цветанов - пое по нова мисловна линия Главният. - И той е американски човек като Мъск, и той е невинен за Апартаментгейт, както Илон Мъск няма да понесе отговорност за провалената космическа мисия. Ако Илон Мъск продаде ракетата си, колко добри инициативи може да подкрепи, на колко български села може да осигури денонощна полицейска охрана! Просто някой трябва да мисли за тоя народ, както например невинният Цветан Цветанов сега може да стартира най-после политическия си проект, само да не дойде някое плато на короната. Всичко трябва да се съобразява", заключи Главният и отново се загледа в небето, за да види накъде духа вятърът и подходящо ли е времето за кацане на покрива на Бурж Дубай.

 

3

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

"Дракон"-ът на SpaceX се скачи с МКС

31.05.2020

6223 72
Съединените щати рестартираха космическата си програма

30.05.2020

Обновена

9863 79
Отложиха полета на SpaceX заради лошо време

27.05.2020

Обновена

9359 73

Коментари

Димитър Димитро...

  Мъск  ще загази . Може да не е като Черепа или братята Бобокови , но явно  Главният му е вдигнал мерника . Не може кой да е , непроверени , непрономеровани и непрошнуровани хора да се качват горе и да гледат в паницата на когото не трябва . Такъв е редът . 

VBA...

Интересно е кой обърка времето?

РЕВиЗОР
снимка на РЕВиЗОР

Как кой?  Група възпитани, зелени мурзилки, са духали с надути до пръсване бузи от към " Кузя" акостиран наблизо в океана.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×