Quantcast
Бизнеси и дейности ще се отварят на шахматен принцип | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / После

Фейк бюлетин

Бизнеси и дейности ще се отварят на шахматен принцип

Бойко Борисов играе срещу Васил Божков в партия шах на добра воля
3 619

Един от най-сложните ръкави в управлението на корона-кризата е вземането на оперативни решения кои бизнеси и дейности да се отварят и кои да се затварят. 
За последно пак се затвориха училищата, но ще се отварят кръчмите и това дава повод на едностранчиво мислещите да си правят някакви манипулативни изводи за това кое в държавата е приоритет. 
Така или иначе, когато се затварят и отварят бизнеси, всеки е чувствителен и няма как всички да са доволни. 
И затова тая деликатна дейност премиерът решил да я издигне на по-високо астрално и научно ниво, като обвърже решенията в тази област със стратегически игри на шах, които да му подсказват правилните решения. 
Премиерът го измислил така. 
В партия шах, където всички бизнеси и дейности се въплъщават във фигурите на дъската, според развитието на играта - едни бизнеси се затварят, когато падне съответната фигура, а други дейности се отварят, според това коя фигура от дъската е ударила противника. Всичко зависи от развитието на играта и кои фигури за кой бизнес отговарят.
В знак на желание за национално обединение в тази деликатна сфера на управлението, където всички трябва да си подадем ръка, двете страни в тази стратегическа партия шах ще се играят от премиера Бойко Борисов с белите фигури и бизнесменът в изгнание Васил Божков с черните. И двамата играчи са добри шахматисти и патриоти, и двамата са се съгласили да приемат това интелектуално, надпартийно и национално-отговорно предизвикателство, за да се регулира справедливо и научно отварянето и затваряне на бизнеси в това толкова сложно време. Имало договорка и бизнесменът да помогне за ренесанса на игрите с талончета, че много западна тоя бизнес, откак талончетата минаха към Тотото и Захари Бахаров беше сменен от Део. 
Едно време, дет се вика, от талончетата и златните кокошки имаше и за лафките хляб, и за медиен комфорт имаше, и за култура, и за спорт! Не трябва да се зачерква всичко градивно от миналото, съгласили се без думи двамата бизнесмени Борисов и Божков, които въпреки всички политически и прокурорски превратности не били загубили чисто човешкото, бандитско и национално-отговорно взаимно уважение. 
***
Премиерът възложил организирането на тази стратегическа партия шах и изготвянето на детайлите на вицепремиера Марияна Николова, която принципно отговаря на най-високо ниво за икономиката, демографията, дигиталната сигурност и честните избори, но още имала свободно време и административен капацитет. 
Марияна Николова смятала на първо време да се пробва като тайна царица на шахматната дъска. 

 

Още

И. Кръстева заяви, че е майка на Кирил Петков
Слави и Бойко в Триатлон с джипки, патерици и добитъци
Борисов с нови менискуси напук на Радев