Quantcast
Борат става мандатоносител на Българско лято, Добчев отвратен | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / После

Фейк бюлетин

Борат става мандатоносител на Българско лято, Добчев отвратен

Мария Бакалова ще играе Мата Хари в новия политико-пранкерски проект
10 367

Бившият изряден бизнесмен и политик в изгнание Васил Божков не можа да регистрира партията си за участие в предстоящите парламентарни избори. Веднага след отказа на регистрация, Божков обяви, че хората му ще се явят на изборите чрез регистрацията на друга партия. 
Днес Божков уточни, че мандатоносител ще му е Борат от известните филми, които шокираха света на два пъти, втория път с българско съучастие на наше момиче бургазлийче (Мария Бакалова). 
В предстоящите избори Борат като мандатоносител и острие на Божковата кампания ще подлага динени кори на опонентите на Божков, ще подиграва и позори противниците му в политиката и прокуратурата. 
Борат ще прави постановки на гербериата, патриотите, либералките и констервите, за да ги поставя в унизителни ситуации. Ще внася тикви, каскети, памперси и превръзки в прокуратурата и по партийни мероприятия, ще изобличава гротескно ограничеността и примитивизма на Статуквото. 
Мария Бакалова ще партнира на Борат и в този проект, като се предполага, че ще въвлича врагове на Божков в сюжети ала "Мата Хари" и "Бал на дебютантките". 
***
Новината бе посрещната с чувство на омерзение от учителя на Мария Бакалова - изтъкнатия режисьор и педагог Иван Добчев. 
Той бе безжалостно откровен пред нашия "Фейк бюлетин", анализирайки качествата на Борат като създател на доходоносни пошлости и ценностен разврат: 
"Борат не е лишен от качества, напротив - признава Добчев. - Аз съм се опитвал да го привлека към високото изкуство, тъкмо защото съм видял в него потенциал. Но въпреки усилията ми, Борат избра да прави бизнес и да говори на милиони, вместо да говори на Избрани. Изкуството не е кренвирш в питка, Изкуството е храм, себеотричане и духовен подвиг. Молих го Борат да не влиза с кални ботуши в Храма, а той взе, че се изходи пред олтара. Ето сега се намесва и в българската политика, която и без него прилича на клозет. Какво да ви кажа? Нямам думи!" - изрева режисьорът и намери още няколкостотин словесни форми на оскърбено достойнство и поругани светини. 
Той заяви още:
"Масовите зрители, точно колкото и масовият избирател, са такива безнадеждни плебеи, че нищо чудно Борат и Мария да успеят И в това. Нищо не ме учудва вече. Народът е мъдър, но хората са много прости. Аз имам такъв мотив в най-новата ми постановка. Персонажите се събират в група и хорово изразяват мъдростта на вековете. После се пръсват по сцената и всеки поотделно почва да говори такива простотии, че зрителя го обхваща космическа безнадеждност. Дори на мен ми става лошо, макар че сам режисирам този театър на дълбочината. Много е тежко да се бориш с прости хора, аз се потя по няколко пъти на ден като оня философ, за когото се разказва в житието на Методий."
Вашият репортер с неподвижно лице попита режисьора кои са тия Кирил и Методий, което разяри Добчев и той вдигна ръце, отказвайки да се занимава с непосилната тъпота на битието. 
"Сбогом, беше ми неприятно - отпрати ни той. - Аз си отивам в абаносовото мазе. Диаманти шлайфам, дълбая мрамор, не ме занимавайте с глупости!" 
***
Наблюдатели от социалните мрежи веднага коментираха всичко това, като преобладаваха три групи компетентни мнения. 
Първата група каза: "Аха, ясно. Добчев напада Борат и Божков, значи е за Статуквото". 
Втората група опонира: "Добчев е Творец и Мъдрец, никога не би се унижил да подкрепи Статуквото на чалга-политиката, тиква-политиката и чекмедже-политиката. Той презира пошлото и низкото, но това няма как да ви го обясним, защото ви липсват първите 2000 години Култура". 
Третата група мнения, най-популярна и лайконосна, постанови: "Е, да де. Аз откога ви разправям!"

Още

Д. Атанасова руши Картаген, Рашидов го прави на Ларго
Тръгнаха да местят НС, заседнаха насред път
ГЕРБ номинира марсохода Пърсивиърънс за премиер