Quantcast
Борис Джонсън: Ще си подам оставката, но след Гешев и Нинова | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / После

Фейк бюлетин

Борис Джонсън: Ще си подам оставката, но след Гешев и Нинова

Британският премиер сравни Скотланд Ярд с БАБХ
11 585

Парти животното Борис Джонсън се оплака от нехуманно отношение и репресии от страна на лондонската полиция. 
В момента тече разследване на Скотланд Ярд заради партита на "Даунинг стрийт" 10 по време на коронавирус и траур. Докато британците бяха в нокдаун от безпощадни локдауни, Борис Джонсън в шумни компании се правел "нокаут" на тематични партита с много шотове и екстремни веселби. Обществото и дворът му държат сметка и за парти на "Даунинг стрийт", в което даже не е участвал, но самото парти се провело в крайно неподходящо време на кралски траур. И понеже британското общество преживява дълбоко всичко, свързано с кралското семейство, сега се сърди на първия министър за арогантна липса на чувство за такт. 
Борис Джонсън обаче смята, че това е лицемерно и британците трябва да са по-снизходителни към него. 
Той иска хората да не го съдят толкова строго, а да направят някои сравнения с други държави. 
"Писна ми от двойни стандарти - откровен е Джонсън. - Хората с такива чекмеджета и "Мата Хари партита" си изкараха мандатите, мене тука ме ядете за някакви съвсем прилични веселбички. Аз през живота си не съм виждал оранжев презерватив, не са ми пращали мацки за 5 000 лв, не са ме снимали гол напреки на леглото! Хайде да се уважаваме повече и в контекст!" - пледира русият премиер. 
"Аз имал ли съм някога такива слаби изборни резултати като на Нинова и Христо Иванов? Бил ли съм безалтернативен кандидат на мафията за главен прокурор? Когато Гешев и Нинова си подадат оставките, тогава и аз ще се прежаля. Иначе не е честно. Може да съм палячо, но не съм калинка или бръмбар на трънка!" - самоопределя се чаровният блондин. 

"Ще се бием във Франция, ще се бием в моретата и океаните. Ще се бием с растяща увереност и растяща сила във въздуха. Ще се бием на плажовете, ще се бием по хълмовете и по улиците. Ние никога няма да се предадем!" Из една от най-известните речи на Чърчил от Втората световна война. 
***
"Ако трянва да сме честни, да, разбира се, аз съм си party animal и обичам да избухвам - признава Джонсън, чийто идол е пияният Чърчил. - Човек трябва да си зарежда батерийките, когато е подложен на такъв стрес. А скотовете от Скотланд Ярд, които ме разследват и репресират в момента, могат да проявят и по-хуманно отношение към едно парти животинче като мен, не да ми се правят на Българската агенция за безопасност на храните, която унищожи хиляди прасета, козички и птици в тази нещастна балканска държава. Защо отклонявате общественото внимание от факта, че БАБХ затвори котешкото кафене във Варна? Вие знаете ли какво става в Черно море сега и какво напрежение има там? Много лесно си затваряме очите за някои работи" - упрекна медиите на Острова Джонсън. 

***
В заключение на пледоарията си Борис Джонсън изрецитира по адрес на Бойко Борисов "Девойката, която ми постла легло" на скотландския национален поет Робърт Бърнс, след което произнесе Чърчиловата реч We Shall Fight on the Beaches. 

 

Още

БСП припозна антикризисните мерки на ПП като свои

17.05.2022

Обновена

1123
Бившата шефка на СЕМ Бетина Жотева вече работи за Гешев

17.05.2022

5214
На прокуратурата клиентите са ѝ скъпи