Quantcast
Борисов обира про-ваксърския вот | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / После

Тезиси

Борисов обира про-ваксърския вот

автор
Г-н БАЛЕВ
7 768
 Шарж: Алла и Чавдар Георгиеви

Бойко Борисов, който е най-опитният популист и владетел на българското сърце, и в мозъка си има всякакви чалъми за манипулация - с една тема никога не си позволи да се заиграе популистки, а заема непопулярна, но мъдра позиция - това е темата за ваксинацията на българите. 
Бойко Борисов и Костадин Ангелов са едва ли не единствените висши политици, които се ваксинираха публично и агитират в полза на ваксинацията. И това е смело с оглед на настроенията из Суверена, с които всички останали играчи се съобразяват панически. 
Всички останали партии се пазят от темата, като да е нещо срамна - дори на лично ниво да са по-скоро от ваксинираните. Много политици признаха публично, че са ваксинирани, но не искат да агитират в тази посока, за да не дразнят анти-ваксърския електорат. Много от реално ваксинираните политици директно се възползват от антиваксърските настроения и подкрепят всякакви такива настроения по един или друг начин. Без да влизаме в по-подробни анализи и изложения - видимо е, че ГЕРБ и нейният лидер са единствената сериозна политическа сила, която открито, недвусмислено и на най-високо ниво подкрепя ваксинацията като научен, разумен и човешки подход в справянето с пандемията. 
Поради тази причина Борисов може и да изгуби електорат, може и да не изгуби, той си знае политическите сметки, но е факт, че заема непопулярна и непопулистка позиция по важен въпрос. 
Затова и му се пада поне малко електорат от тези български граждани, които подкрепят ваксинацията като такава и като разумен изход от Проблем номер 1 на последните две години, който толкова промени съществуването ни и отне животите на толкова много човешки същества. 
***
Независимо дали и колко електорални точки ще донесе този ход на Борисов, ако той се върне на власт, ще успее да ваксинира толкова народ, колкото и сегашните, че и по-малко. Народ, който... и т.н. - не можеш го ваксинира. 
Понеже Бай Суверен масово предпочита да вярва на всякакви халюцинации, Торбалани, чипове и тем подобни, трябва да се направи едно изследване или разследване - кои са източниците на антиваксърските кампании и дали тези хора не са самите те ваксинирани. 
Най-вероятно повечето от най-буйните антиваксъри тайно са се ваксинирали - аз така си мисля, като гледам многото политици, които лично се ваксинирали, ама не искат да агитират в полза на личното си решение, щото нали всеки си има мнение (а в момента доминират суеверията по темата, значи се съобразяваме със суеверията). 
Имам натрапчивото усешане, че и антиваксърите, много от които не са прости хора, в свой собствен интерес са си сметнали риска и са се ваксинирали. 
Но това са мои лични поетически усещания без никаква фактическа основа - а бих се радвал някой да докаже правдивостта на тия мои наивни усещания. 
Ето това ако се разкрие с някакви доказателства - че известните антиваксъри всъщност са се ваксинирали - само това би разклатило у Бай Суверен вярата в Торбалани, конспирации, хомосексуалисти-завоеватели и световен заговор срещу Гара Елин Пелин, Гара Дембеле и град Каспичан (бивше селище Гара Каспичан). 
***
Свързана статия: 

 

Още

САЩ отварят отново границите си, но само за ваксинирани

15.10.2021

Обновена

1053
Милко Калайджиев прави серия концерти в подкрепа на Ицо Хазарта
Герджиков се съмнява в съществуването на Пеевски