Quantcast
Бяло-зелено-червена сделка: екоминистерството спира къпането | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / После

Фейк бюлетин

Бяло-зелено-червена сделка: екоминистерството спира къпането

За Бога, братя, къпете се на Леденото хоро, зоват чиновниците по климата
5 120
 Шарж: Алла и Чавдар Георгиеви

БАНЯ БАШЪ, ДО ЧЕШМИТЕ
Министърът на околната среда, водите и промените в климата призова народа да се къпе по-рядко, за да намалим вредните емисии, въглеродния отпечатък и всички тия пагубни за екосистемите ни процеси. 
Колкото по-малко се къпем, толкова повече вода ще има за пиене и напояване. Грехота е да хабим толкова ток, вода, бойлери, газ, дърва за огрев, черчевета, дунапрен, италиански боклук и какво ли не, изтъкват екочиновниците в специален меморандум. Обмисля се и мораториум върху къпането, но това е все пак репресивна мярка и младото правителство се колебае дали да рискува. 
Друг съвет, който дава екоминистерството е къпането да се практикува в традиционни български формати - Леденото хоро на Йордановден, скачането за кръста във водоемите, както и къпането на Ивановден с ледена вода. 
"Изчакайте до края на Мръсните дни в народния календар - предлага екоминистърът. - Като дойдат Ивановден и Йордановден, два дена на воля ще се къпете в реката. Ние не сме против българщината, както ни упрекват злонамерени опоненти. Напротив! Ние ще превърнем къпането в празник, в събитие, нека пак да си казваме "честита баня" и това да е нещо извънредно, а не банално ежедневно разхищение на природни ресурси, изпускане на вредни емисии, безконтролнен въглероден отпечатък... Аз лично ще дам пример, в екоминистерството спираме да се къпем без зелен сертификат. Да покажем на света една нова, отговорна и зелена България!" 
Може да бъде изображение с 1 човек
"Мизерници! - коментира бивш министър-председател и харизматик. - Аз пък ще си изкъпя зайчето напук на тия диктатори. И на внучетата ще кажа да се изкъпят. И зетя ще някарам да се изкъпе, и да си направи фъш-фъш. Банкя е град на хигиената, българинът не е мръсник. Ние толкова усилия положихме да научим хората да си мият ръцете, но..." - не си довършва изреченията от омерзение големият наш. 
***
ЗЕЛЕНА СДЕЛКА ИЛИ НЕ?
Група учени от Българската академия на куките стояха цял ден под китайските капки на няколко улука и родиха гениална идея. 
Учените решиха да издават ново списание за наука, която да се печата директно чрез въглеродния отпечатък на България. 
След като родиха тая прекрасна идея, учените седнаха да дръннат по една мусака и да помислят върху подробностите като например - как точно се отпечатва въглеродният отпечатък?

Още

Кирил Петков няма да оправя ДПС
Баба Ванга: брадат ахмак ще се бие за православието
Путин: Плащате газа в рубли, Кирил и Методий стават българи