Quantcast
К. Костадинов издава албум с песни на Пугачова | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / После

Фейк бюлетин

К. Костадинов издава албум с песни на Пугачова

Така на вечните хитове ще се даде отново шанс за руския ефир
3 039
 Шарж: Алла и Чавдар Георгиеви

ЭЙ, ВЬI, ТАМ, НАВЕРХУ!
Лидерът на "Възраждане" подсилва политическата си кариера с музикална компонента. 
Той записва музикален албум с песни на Алла Пугачова, докато тя самата е под санкции в радио и тв ефира на Руската федерация. 
Песните на Пугачова са забранени заради политическите грешки на Кралицата на съветската естрада - тя и мъжът ѝ (шоуменът Галкин) не подкрепят Специалната военна операция и се изказват неласкаво за политиката на Путин. 
Костадинов е съгласен с медийната политика на руското държавно ръководство, което има инструментите и смелостта да наложи такива санкции на една възрастна певица, любимка на няколко поколения, израснали в Руския свят с нейните песни. 
Въобще да воюваш с възрастна жена - това звучи гордо, но все пак песните ѝ си ги бива, затова Костадинов ще ги запише с възрожденски аранжимент и ще изпее вокалните партии лично. 

***
"Малко ме затруднява ниският регистър на Алла Борисовна, аз съм в друго петолиние, но това не е беда, ще ги изпея в друга тоналност" - споделя малки тайни от работата в студиото Костадинов.
"Когато аз изпея хитовете на Пугачова, те отново ще могат да звучат в руския ефир - сигурен е Костадинов, - защото към мен няма и не може да има политически забележки, моето поведение е безукорно. Спрямо генералната линия съм политически коректен във всяко едно отношение, никога няма да ми откажат ефир! Иначе ще е жалко за хубавите песни, те не са виновни, че Пугачова е предател. Силата и въздействието на тези шлагери трябва да участват пълноценно в Z-възпитанието на младежта и в патриотичната интонационна среда", убеден е будителят. 
"А на Пугачова такава ѝ е фамилията, бунтарска. Те са все такива вироглави: Емелян Пугачов, Сергей Пугачов... Чел съм история и поназнайвам някои неща. Не дай боже руски бунт, както е казал Пушкин за Емелян Пугачов", клати глава разумникът Костадинов.
"Ако е за бунт, друг е адресът - включва на революционна вълна Костадинов, - Брюксел, Страсбург, "Козяк", там трябва да се бунтуваме и да протестираме. Мечтата ми е да се класирам на Евровизия, да изляза на сцената пред най-големите еврогейове и да им размахам юмрук като Алла Ппугачова, докато им пея: Эй, вы, там, наверху!..." - показва големината на мечтите си певецът. 

В присъствието на държавното и партийно съветско ръководство през 1985 година Пугачова изпява тази уж битова хумористична песничка, придавайки ѝ съвсем различен смисъл. Размахвайки юмрук срещу "тия там горе" текстът и посланието на изпълнението се превръщат в политически акт. 
***
НА БЕКВОКАЛИТЕ - ГУЛЮ-ГУЛЮ-ГУЛЮ
В музикалния си проект Костадинов кани и избрани мисирки, чиято специфична адекватност потресла дори него. 
Той ги кани да му станат беквокали и да припяват колкото могат, защото иска да придаде някакъв смисъл на тези същества и да ги организира в що-годе строен хор, вместо да крещят безсмислици една през друга по брифинги и стоянки, докато се местят от един кулоар в друг. 
"Уважаеми мисирки, старая се да не съм емоционален, но вие сте по-голям срам за журналистиката, отколкото аз за политиката. Аз съм политически трол и халюциногенен конспиролоквист, и пак съм по-адекватен от вас. Замислете се за това и ще ви стане кофти" - пада му пердето на Копейката, осъзнавайки колко по-брутални от него самия мозъчни детонатори съществуват. 

Още

Путин пусна дълга черна брада, не бил спонсор
Илон Мъск води Тръмп и Сашко на откриването на "Хемус"
България залага на Бастунбаши-туризма