Quantcast
Колония дронове накаца Бастунсарай | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / После

Фейк бюлетин

Колония дронове накаца Бастунсарай

9 036

БОЯНА. 
Колония дронове накаца бившата правителствена вила "Секвоя", днес Бастунсарай. 
Дроновете започнали да свиват гнезда, да кръжат около и във вилата и да снимат каквото им падне, като по-високотехнологичните от тях на място редактирали и манипулирали записите. На висок volume дроновете си разказвали един на друг записаното и монтираното, както хората си разказват вицове. Досадното им бръмчене се чувало дори в тоалетните покои, сауните и хамамите на Бастунсарай. 
Момчетата от НСО се видели в чудо и безуспешно се опитвали да пропъдят нахалните дронове, размахвайки срещу тях бастуни, метли и пачки от по 500 евраки. 
Дроновете обаче само се престроявали на безопасно разстояние във въздуха и скандирали: 
БЕЗ-АГ-РЕ-СИ-Я, БЕЗ-АГ-РЕ-СИ-Я, 
ОС-ТАВ-КА, ОС-ТАВ-КА, 
както и 
МА-ФИ-Я, МА-ФИ-Я, 
а също така:
ГЕ-ШЕВ-НЯ-МА-Не-Се-О! ГЕ-ШЕВ-НЯ-МА-Не-Се-О! 
(Това последното - очевидно, за да дразнят НСО, че е отсвирена от Главния прокурор.)
***
Дроновете редовно обстрелвали Бастунсарай с яйца, но те не се размазвали, ами от тях изскачали с пращене малки дрончета, нахални и досадни като срамни въшки. 
Дроновете крият произхода си, казват за себе си, че са нов биотехнологичен вид и нямат нищо общо с президента Радев, а повече харесват Чарлз Дарвин и Томас Едисон, та дори и Гьоте. 
Очевидци от енергото обаче твърдят, че дроновете дърпали и харчели държавен ток от съседната вила - на президента. От енергото нямат преки доказателства за твърденията си, защото източването се извършвало по непозната технология. Но консумацията на ток в президентската вила била подозрително висока. 
***
Дроновете предизвикали разкол в бездруго проблемната НСО. Гардовете на премиера и гардовете на президента се обвинявали взаимно за нашествието на дроновете. В междуособиците си гардовете почти стигнали до бой, но дроновете ги разтървали, само за да им се подиграят, че са по-разумни от човека - венеца на еволюцията. 
***
Дроновете засега не са представили конкретни искания, при които ще вдигнат символичната Блокадата на Бастунсарай. 
Обмисляли да поостанат известно време, но при всички случаи, за да си тръгнат, те искат от премиера да им осигури коридор към Халкидики, Дубай и Малдивите, което да стане нов исторически въздушен път - Виа Дронос. 
- Искаме да сме като нашите исторически предци птиците - обяснява един от лидерите на дронската колония. - Както те си имат древни въздушни пътища като Виа Аристотелис, ние пък ще си основем Дронски поток или Виа Дронос. Пред нашия вид се откриват големи хоризонти - зарея визьор в пространството дронът. 
***
В правителството обмислят отговор на провокацията. Чудят се дали да разработват контрадронове или да хвърлят пешкира, бастуна и оставката.   

Алфред Хичкок: Бойко, не хвърляй оставка! Има хляб в тая история...

Още

В тунела до Симитли се провежда контра-прайд
Колекторите с големия заем оправят нещата
Минеков, Рашидов и Кошлуков се сдобряват край магистралата?