Quantcast
Меркел влиза в българската политика, помага в кризата | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / После

Фейк бюлетин

Меркел влиза в българската политика, помага в кризата

Тя смята, че не е по-лоша от Николай Василев за премиер
16 773
 Снимка: ЕПА/БГНЕС
Сънародниците ни се умориха се от нас, Бойче, пробвай се пък ти в Германия!

Ангела Меркел даде последната си пресконференция като федерален канцлер на Германия и призна, че има необичайни планове за политическото си бъдеще. 
Тя смята да се впусне в българската политика, за да помогне на народа в тежката политическа криза на шарени парламенти, разделение, невъзможни комбинации, отчуждение, недоверие, отчайваща аритметика и психо-математически ступор. 
Това тя съобщи пред немските медии, след като се изчерпаха темите за Германия и Меркел заяви, че иска да направи едно последно изявление, с което да шашне всички. 
И наистина ги шашна, ето как:
“Обичам Германия - пипна си мускула Меркел, имитирайки Бойко Борисов. - Обичам страната си, но осъзнах със сигурност, че от моето политическо присъствие в Германия има умора на федерално ниво. Затова реших да напусна германската политика и да помогна на прусаците на Балканите, както ги наричаше Бисмарк. Българите имат нужда от помощ, оплели са се като котета в прежда. Оня ден ми звъня Бойко Борисов и ми реве: аман-заман, Танте, чегъртат ме като дъвка от задник и така нататък! (Той Борисов така си говори.) Проблемите им са страхотни, но аз мога да им помогна, след като в родината ми вече няма нужда от мен. Питахте ме по-рано къде ще съм на 26 септември в 18:00 часа, когато са изборите в Германия. Ще бъда в България и ще помогна на моите приятели. Мисля, че имам какво да дам на българската политика. Там също ще са изненадани, но политиката е изкуство на изненадата, изумителност на инициативата. 
Така че, не плачи за мен, Германия, здравей, България!”
Ангела Меркел намекна и че може би ще стане министър-председател на България, като с хитра усмивка добави, че засега не са водени такива разговори с нея. 
“Те някои неща стават без разговори! Шом предложиха Николай Василев за премиер, аз не мисля, че съм по-лоша от него!” - още по-дяволито се усмихна Меркел и остави журналистите от последната ѝ федерална прескоференция в капитално и тотално вцепенение. 

Още

Партиите на Промяната почнаха полека и постепенно да се пообединяват
Борисов обира про-ваксърския вот

20.09.2021

Г-н БАЛЕВ

7555
Докато обикаля домовете, на преброителка ѝ излезе късметът