facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / После

Situation Report

От местокарантината: фронтови бюлетин

Каскетът на нашето време: обстановката е бременна с полувоенно положение!
автор
Г-н БАЛЕВ
2 668
 Шарж: Алла и Чавдар Георгиеви

Банско е под карантина, Кирил Домусчиев е първият бг ВИП пациент, хора пеят и ръкопляскат от балконите си, роми в японски завод край Хасково излязоха на стачка, Тръмп не може да се почеше по носа, Меркел не може да се ръкува, британската кралица дава ордени с ръкавици, а Путин не може да се оттегли в заслужен отдих, защото конституционно му занулиха мандатите. Така докато държавите търсят своя нулев пациент, Руската федерация се сдоби с нулев президент. 

***

Между другото, Генерал Годжи в края на миналия месец похвали Домусчиев, че като ходили с отбора в Милано, били много дисциплинирани, носели си епидемиолог и момчетата видели Милано "само от прозорците на автобуса". Но това беше още на 28 февруари, когато Светът тепърва започваше да осъзнава какво му се случва. А и не знаем къде се е заразил Домусчиев - той само призова за морална мобилизация със спазване на ограниченията, пожела успехи в борбата и потъна в своята ВИП карантина.

Друг кандидат-ВИП-пациент - бизнесменът Ивайло Пенчев, предложи дарение на софийска болница, но с условие той самият, служителите му и техните роднини да се лекуват с предимство. Дарението бе отказаноо заради неприемливите условия, но най-милото в предложението на Пенчев е, че той си представя как с едно дарение за 200 000, може да ползва с привилегия сграда, персонал и техника, струващи многократно повече. Тук изобщо не засягаме мпрално-етичната страна на едно такова предложение, защото същият мислител и бизнесмен наскоро обяви бодро, че коронавирусът ще облекчи финансовата тежест на младите активни хора в грижата им за възрастните родители. Но това са си особености в мисленето, на които всеки има право - има хора, които например смятат раждането на деца за вредно, други пък спят с чорапи лятно време или ползват маски без да си крият носа, за да могат да го почесват, както му се иска на Тръмп. 

Снимка на Веселин Боришев.

Снимка: Веселин Боришев

Тръмп обяви някоя и друга мярка против вируса, отряза някои държави, остави достъп до голф курортите му извън САЩ и като че ли най-големият му проблем, както той каза - било това, че не може да се почеше по носа. Непипането на лицето е една от най-популярните препоръки за предпазване от инфекция - дори Саймън и Гарфънкъл бяха въвлечени в популяризирането на рестрикцията, но това е особено мъчително за Доналд Тръмп, който също така трябва да се въздържа и от другата си слабост - "to grab her by the..." каквото там има за награбване.

Според водещи конспиролози и познавачи на световните процеси в сянка Путин бил обещал на Тръмп, ако издържи две седмици да не си бърка в носа, да го направи президент още един мандат, но за нулеви игри с конституцията дори Путин не можел да помогне на Тръмп. "Народът трябва да го поиска" - горделиво се изфукал с народа си Путин и тайната среща-обещание приключила. Тази конспинформация, ако не е вярна, поне не е вирусоносител.

***

Ромите от японския южнобългарски завод "Язаки" изглежда не работят в много японски условия - те произвеждат части за автомобили и са една от гордостите на гербовременната индустрия.

Работниците излязоха на стачка, защото не само работят в опасни условия и без всякакви предпазни средства, ами и началникът "Филип" ги третирал като животни. На видеоклип, заснет от месторазмирицата, ромите и тяхна колежка българка разказват за нечовешкото отношение към тях и накрая на записа започват да скандират "За Филип - оставка! Ос-тав-ка! Ос-тав-ка!"

 
Работещите в Язаки: Не сме защитени от коронавируса

ℹ️ Виж още на https://haskovo.live/?p=324651 #Коронавирус #Язаки #Димитровград #Хасково

Posted by Haskovo.Live - Новините от Хасково и региона on Tuesday, March 17, 2020

***

А преди да обявят Блокадата на Банско, Каскетът на нашето време обяви, че България се нуждае от "нещо като военно положение". 

Експерти от Симеоновската правна школа потвърдиха пред "После", че с термина "почти военно положение" всъщност се има предвид "милиционерско положение".

3

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Тръмп: Аз съм най-лошото, което се е случвало на Русия

24.05.2020

3882 39
Пада забраната за влизане на граждани на ЕС в България

22.05.2020

3122 1
Огнището на COVID-19 в завода за авточасти в Пазарджик се разраства

21.05.2020

Обновена

4963 91

Коментари

Mitnicharъ

Гениално !!!!! 👍

maestrata

Милиционерско или милионерско?

Koчо

Браво господин Балев!

Влез или се регистрирай за да коментираш

×