Quantcast
Поцинкованата любов ръжда не хваща | СЕГА
facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / После

Дневна доза лумпен-културизъм

Поцинкованата любов ръжда не хваща

автор
Г-н БАЛЕВ
3 524
 Шарж: Алла и Чавдар Георгиеви


Борисов и Цветанов са на етап "Вземи панелите, трабанта". 
"Разделихме се с Цецо - вика Борисов, - при мен останаха децата". 
Най-младите читатели може би не знаят този политически хит "Развод ми дай", от началото на Прехода, когато при възникването на Синята демократична мечта имаше цял наръч популярни песни, които развълнуваните площади знаеха наизуст и пееха с истинско гражданско и романтично чувство.
Конкретно песента "Развод ми дай", чиито интонации сега се вливат в раздялата между Борисов и Цветанов, в епохата на романтичното седесарство беше тотален политически хит. 
(Вземи си кофите, дай ми качествения материал!)
А ако си припомним самата песен "Развод ми дай", ще видим, че това е всъщност дълбоко лична и почти битова изповед - наистина, героят в началото казва, че с жена му са от различни партии, но после веднага пояснява, че НЕ ТОВА Е ПРИЧИНАТА за развода. Не се развеждат заради БСП и СДС, ами вече не могат да се дишат. Лични причини. 
(Най са ми достоверни оставките по лични причини в политиката, но това няма връзка с темата.)
Мисълта ми е, че тежкият развод на Цветанов и Борисов тепърва има да се точи, той не е свършен факт, макар че Цветанов отдавна напусна ГЕРБ и гради своя партия, заявяваща се като опозиция на Борисов. 
Само че те тепърва има да си разделят "децата" (членската и електоралната маса), вещите, ресурсите, приятелите, връзките, бизнесите... И току виж се оказали в мъртва хватка - разделени и отчуждени, обаче си имат общите разправии и битови въпроси. Разделени са, ама имат тук-там изостанал общ бизнес и общи интереси. И някои приятели дотолкова държат и на двамата, че всъщност Цветанов и Борисов продължават да са в някакъв опосредстван контакт, макар и да се явяват противници. А "децата" си имат чувства и към двамата родители, една голяма част от гербериата в момента може би искрено се разкъсва в колебанието си - накъде духа вятърът? Кой от парясаните родители е по-перспективен? Кой ще подава по-хубави пържолки? Кой държи по-дълга пръчка! На кого са по-сериозни връзките в съдебната система?... 
Това са жестоки екзистенциални въпроси, макар да протичат в циничната сфера на политическия живот. 
Питайте някоя социална антроположка да ви обясни колко е всъщност ранима душата на политическите хищници и техните глутници! 
***
Друга драма на раздялата се разигра днес и с голяма мъка трябва да кажем, че една легенда си отива - Бистришките Тигри спират да пишат история и каквото са написали в пожълтяващите страници - това ще им е то. Клубът окончателно се разпадна. 

Снимка: БГНЕС.
Аз не съм запознат много с механизмите за спонсориране на хобитата на премиера, но всенародно известен факт е, че футболният отбор "Витоша" (Бистрица) беше една от любимите играчки на Борисов. За да спре финансирането на такова важно предприятие, има много сериозни причини. Или на Борисов са му омръзнали тия забавления (съмнително), или хората, които ги обезпечават, са затруднени, или не желаят да изпълняват този ангажимент (и могат да противоречат на премиера), или върви тежък развод и в някаква по-тежка любовна история.
***
В политиката човек се развежда по няколко пъти с едни и същи хора. 
Развел се Илия - пак тая помия. 

3

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

На открито маски ще се носят само при струпване на хора

21.10.2020

Обновена

9083 40
Мера според мера

21.10.2020

Г-н БАЛЕВ

3487 7
Премиерът за 4-и път напомни на пенсионерите, че им дава по 50 лв.

21.10.2020

1213 14

Коментари

TheOwl
снимка на TheOwl

Далеч не е толкова драматично, колкото един друг подобен 'развод'. Едни гуми и гаражи се делиха, едно чудо беше ...

Бонжуар

Не рядко разведени се бракуват повторно. Но при тез двамата ще се получи едно рядко и миризливо...

Така става при директно попадение в нужник. Заслугата е на "мерача" с каскет.

"Тигрите" вече не Му трябват, защото ще става калугер. Поредната Му крачка към расото Той направи по юнашка фланелка и бе отбелязана с черковни ръкоплЕскане и "Осанна!“

Абсурд и разпад на кочината!

Балев👍

Калпазанче

Сонет 66:

„На този свят съм сит:

Достойнствата – родено лицемерие,

нищожества, придаващи си вид,

и гавра със човешкото доверие

и с чест удостоени подлеци,

и с девственост търгуваща нечестност,

и силата в ръцете на скопци,

и съвършенство в мрак и неизвестност,

и с вид на вещ, на сведущ глупостта,

и в глупост обвинена прямотата,

и творчеството с вързана уста,

и истината в служба на лъжата.“

У.Шекспир 

Влез или се регистрирай за да коментираш