Quantcast
Путин: СВО беше грешка на младостта, още се развивам | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / После

Фейк бюлетин

Путин: СВО беше грешка на младостта, още се развивам

Тая война я оплесках, ама в следващата ще покажа на какво съм способен, обещава президентът
9 172
 Шарж: Алла и Чавдар Георгиеви

ВЕЛИК Е НАШИЯТ ТУПИК

Президентът, Върховен главнокомандващ и Гарант на конституцията на РФ Владимир Путин призна, че е оплескал вътрешните работи в семейния спор с Украйна, Специалната военна операция заседна като Бирника от "Андрешко" в блатото и цялата кампания в Новороссия е епичен провал. 

Но президентът не се отчайва, не се предава, защото както е казал поетът, по-добре е да подгониш вятъра, отколкото да седнеш и да плачеш. 

Президентът заповяда прегрупиране на войските с дислоциране във Воронежка и Курска област и тактическа пауза от няколко години. Това време ще се използва, за да си поеме дъх икономиката, да се подобрят отношенията с колективния Запад, да се постегне армията и тогава - с Божията помощ лак ще си премерим силите с упадъчните елементи по света и у нас в постсъветското фрустранство. 

Владимир Владимирович направи мотивиращо обръщение към нацията, за да повдигне духа на гражданите, да им вдъхне увереност, че временните трудности няма да намалят имперското ни величие, а ще ни направят по-силни. 

Путин направи историческо сравнение, за да даде пример от миналото и нацията да осъзнае, че нищо не е загубено, само трябва да сме обединени и да не се прегъваме. 

"Отворете Историята до младостта на Петър Велики, когато още не е Велик, а е Просто Петър - направи аналогия с Просто Киро ораторът Путин. - Какво прави Петър Първи? Тръгва да превзема Крим и за разлика от мен претърпява ужасяващ разгром с огромни човешки жертви, колосални загуби за икономиката, пълен провал! Но като отлистим следващата страница на Историята, какво виждаме?

Виждаме бляскавите победи на Петър Първи във Великата северна война. Виждаме как руският цар става император, пердаши шведите, предвожда успешна коалиция с датчани, литовци и поляци, отнема завинаги статута на Швеция като велика държава. Успоредно с това цивилизова Русия, реформира кирилицата, възражда концепцията за Москва като Трети Рим (а не Втори Содом!)... 

Натяквал ли му е някой, че е загубил една военна кампания? Критикували ли са го, че е сатрап, какъвто несъмнено е бил? Има ли претенции към него приживе или след смъртта му, или това е кристален исторически пример за ролята на личността в човешката история? Нека се почерпим с този исторически пример, скъпи сънародници, прекрасен мой Народе-Богоносец!

Така че да махнем с ръка, да зарежем тая прецакана спецоперация, да погребем още няколко хиляди войници и да се прибираме да се готвим за бъдещите си грандиозни подвизи. В края на краищата, още съм млад, имам сили, медицината напредна с гигантски крачки, мога да управлявам още десетки години и да покажа на какво съм способен.

Обещавам в следващата война да сътворя чудеса, ще направим Русия грейт агейн! Ще натикаме НАТО на кузькина мать, ще видят те къде зимуват раците и къде гърмят газопроводите, там де слънце не огрява!...

Бойци мои, много се изложихте, но които от вас оцелеят, ще ги пусна да се докажат на следващата голяма война. Все пак тази ни е първата пълномащабна война за нашето поколение! Напред, кръгом и пак напред! Клекни, стани, падни за 20! Раз-два, казачок, новичок, чембер, кокошник, бомба, шок, експлозивно!..." - даде ободрителни команди младият по дух командир, усмихна се като бабичка пред блока и вдигна паркинсоново юмруче за довиждане.

Още

Нинова напусна БСП и се обедини с другите напуснали
Беларус - резервната Украйна
Путин пусна дълга черна брада, не бил спонсор