Quantcast
Радев прати туршия на Борисов и Ким Чен Ун | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / После

Фейк бюлетин

Радев прати туршия на Борисов и Ким Чен Ун

10 950
 Шарж: Алла и Чавдар Георгиеви

ИНИЦИАТИВЕН МАНТАЛИТЕТ
Кандидатурата на Румен Радев за втори президентски мандат бе официално издигната с подробна и угнетяваща церемония, която се отрази и на психо-физическото състояние на президента.
След церемонията по издигането му и всичките сиропирани речи, на Радев за кратко му станало лошо, защото пресладил и получил сладко-кисел сос в носоглътката. 
Но Илияна Йотова му вдъхнала кураж и мъжка сила, подкрепила партньора си и му наприказвала още една камара помпозни глупости, от които Радев го заболяла и главата, но не посмял да се оплаче и всичко му минало от само себе си, защото той знаел да се самовглъбява. 
После президентът се сетил, че още няма съперник в кандидат-президентската надпревара и се разтревожил.
От една страна се тревожел, че може да му извадят някакъв неочаквано силен противник, който да го победи.
От друга страна се притеснявал, че ако не му се яви достатъчно силен противник, няма да му е сладка победата и няма да му е силен авторитетът, защото всеки ще знае, че е спечелил лесен мач и едва ли не по историческа случайност се е уредил с два президентски мандата.
От трета страна Радев комплексно го тревожела неизвестността на българската политическа система, която, откак я опознал, взела да става все по-безхаберна и произволна, та и нови политически проекти да никнат от служебните му правителства.
"Хем ми се услади политиката по високите етажи, хем се трупат какви ли не задачи след задачи, коя от коя по-абсурдни - разсъждавал Радев. - То ако така продължава, аз и на 80 години няма да мога да се пенсионирам, все ще ме дърпат в политиката, напук на моята неамбициозност". 
Радев изплувал от своя размисъл, видял Йотова, която искала да го окуражи и отново потънал в медитатация тип "санирана панелка".
***
След като сериозно помислил за живота си и бъдещето си, Радев на първо време решил да затвори известно количество туршия и печени пиперки, и да прати буркани на важни хора от политиката. Първо на Бойко Борисов - когото Радев счита за едва ли не единствен свой достоен противник в кандидат-президентската компетиция. 
С буркан туршия, буркан пипер и отделно кисели краставички Радев искал да покаже на опонента си, че не е "човекът с юмрука" и че иска Борисов за съперник, но да има битка на идеи, а не туршия на омразата. 
"Туршията на Радев лекува няколко щама" - заявили хора от Инициативния комитет, а Илияна Йотова искала да добави още нещо окуражително, но Радев пак го заболяла главата.
Радев пратил от бурканите си и на Ким Чен Ун в Северна Корея:
"Толкова съм самотен политически - писал той на севернокорейския си колега, - нямам реални опоненти, нямам алтернатива и хората около мен се побъркаха, само Вие можете да ме разберете" - писал Радев на Ким и му отделил от най-хубавата туршия с карфиол, камби, моркови, броколи и брюкселско зеле. 
После Радев пратил буркан царска туршия и на Симеон Сакскобургготски, като на него писал същото - "само Вие ме разбирате" - и зачакал да види дали Ким и Кобург ще си сравнята посланията и туршиите, че са еднакви. 
Йотова искала да го подкрепи и в това, но Радев го заболяла главата. 

Още

Милко Калайджиев прави серия концерти в подкрепа на Ицо Хазарта
Герджиков се съмнява в съществуването на Пеевски
Засега Радев се цапа най-малко в локвата

14.10.2021

ДИЯН БОЖИДАРОВ

9042