Quantcast
Укрепват срутище с ръсене на захар и още нещо | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / После

Фейк бюлетин

Укрепват срутище с ръсене на захар и още нещо

В основите на строежа ще вградят сянката на Чекмеджето
3 340

КАМЪНИТЕ ПАДАТ.
Срутището по пътя за Рилския манастир ще бъде укрепено с нови 6 милиона, но този път ще се вземат всички мерки да не се срутва отново. 
Премиерът мина с хеликоптер над срутището, за да не му се случи нещо, огледа строго, мръщи се, сумтя и изпуска светкавици от носа си. 
После овладя гнева си и бащински напъти строителите, с които се срещна на друго място. Обеща им лично да мобилизира всякакви ресурси и да помогне за укрепването на проблемното срутище, че големи номера му върти баш преди избори. 
Затова този път няма да има компромиси с качеството. 
Мястото ще бъде поръсено със захар от хеликоптер, а самолетите ни F-16 ще обикалят да надзирават, че то не се знае - някой може и нарочно да ги рути и бута тия скали на пътя.
"Всякакви ги има - огорчен е премиерът. - Дай му лост и опорна точка, с един козяк се подбива скалата, обръща се и такива саботажи се правят, особено съботно време, когато останалите хора се веселят или почиват. В събота и неделя само аз, престъпниците и непрекъсваемите производства продължаваме да работим. А престъпниците гледат много филми и знаят как се прави!"
Освен другите технически и фолклорни методи на укрепване, премиерът се ангажира да подпре подпорната стена с древен български обичай - да положиш в основите на строежа нещо скъпо. 
Знаете ги народните приказки - строили братя мост, денем го стоят, нощем пада, накрая зазидали жената на единия и работата станала. В други варианти се вгражда само сянката на любим човек или нещо от него - идеята е, че за да е силен градежът, в него трябва да вложиш нещо скъпо, непрежалимо. 
Затова премиерът решил да вгради в основите на строежа сянка от Чекмеджето си. 
"Колебаех се дали да не сложа няколко истински кюлчета в основите на подпорната стена - споделя още премиерът, - но се отказах, защото знаете какъв е Ганьо. Ще ги откраднат и пак ще има срутища. Затова, ще вградя само сянката на чекмеджето, пък после и чекмеджето ще заведа на ходжа да му побае и да му излее куршум. Аз съм християнин и не ги обичам тия работи, ама и чекмеджето не съм го намерил в шубраците, нали така!" 
***
КАРАКАЧАНТИЧКА ЛЕЙБЪЛ.
Военният министър изтъкна и припомни колко пъти е настоявал да се организира под някаква форма казарма за младите недомъже, които искат да станат мъже. 
"Ако сега имахме казарма и редовни наборни войници, нямаше да се питаме за хеликоптери и кой век сме - изказа назидание военният министър. - Ако ще да сме в 15 век, ние като си имаме войничета, представете си колко полезна работа могат да свършат! Загубил се някой в планината? Пращаме войничетата да се загубят и те, най-добрите ще оцелеят и на другарите си ще помогнат. Срутила се скала? Пращаме войничетата да я подпират, те затова са давали клетва пред бойното знаме. Ама забравихме думи като "чест, родина, женски и мъжки род".
Каракачантов се замисли за секунда и с болка си спомни колко хубаво би било, ако... После се сепна и даде последен словесен залп към скалата от срутището:
"Няма сила, която да ме накара да наричам тази скала "то", защото за мен тя е от женски род. За някой може да е скало или канаро, за мен това са джендъризми и недопустимости!", разби окончателно фантомния враг Каракачантов и се усмихна, защото си спомни колко много фантомни врагове има в торбалантичката. 
Изображението може да съдържа: 1 човек, текстово съобщение и близък план
Дуейн Джонсън - Скалата. Мъж, а му викат Скалата, странна работа! 

2

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Културен обмен: пращаме художник в двореца на Путин
10 начина да се премести властта от единия джоб в другия

21.01.2021

Г-н БАЛЕВ

1501 4
ФЖМК открива факултативен курс по художествена гимнастика

Коментари

Mitnicharъ

😃

Никола Николов

                               

                                              💃 тоя  го  слагат  да  подпира срутището на  бойко!

Влез или се регистрирай за да коментираш