Quantcast
Захариева привика Джамбазки за обяснения | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / После

Фейк бюлетин

Захариева привика Джамбазки за обяснения

Създава се Комисия за съгласуване на българо-македонския език на омразата
4 815
 Pixabay

За предприемчивите и разумните отдавна е известно какъв сериозен бизнес е противопоставянето между Република България и Република Северна Македония. 
Колкото повече се обиждат едни-други македонистите и великобългарите, толкова по-дълго ще работят тези схеми за привличане на електорат, пари и слава. 
Затова външият министър Екатерина Полувелика Захариева привика Ангел Джамбазки да даде обяснения как точно хейти македонците, за да се съгласуват посланията на българската държава към македонските партньори по комерсиална омраза. 
Захариева, която е и водач на листа, искала да няма хаотични послания към македонците, за да си върви кампанията честно и всеки да си набере толкова електорат, колкото заслужава. 
Захариева настояла пред Джамазки ясно да се разграничат ролите на Добро и Лошо ченге в отношенията със Северна Македония:
"Ние в ГЕРБ сме Доброто ченге, вие с Шишко Войвода сте Лошото ченге, така ще запазим нашата политическа идентичност в хейта по Македония" - аргументирала се тя.
"Аха, ясно - съгласил се Джамбаза. - Аз съм Лошия маркуч, ти си Добрата лейка, нека заедно в мислите, но отделно в действията да ръсим българи и македонци с кемтрейлса на балканския бабаитлък и кръчмарския патриотизъм!"
Джамбазки е евродепутат, но води листа на ВМРО и за националния парламент. Той едва ли ще смени Европарламента с тукашното НС, но българо-македонският бизнес с тупане в гърдите е над всичко! 
Много е важно постоянно да се напомня на македонците, че не са никакви македонци, ами малко по-загубени българи, а отсреща да викат - татаро-фашистите ни крадат историята. Колкото повече македонизъм, толкова повече българщина - и обратно. Такива движения и настроения поддържат патриотичното напрежение, повдигат националния дух, създават електорални бонуси и утвърждават на най-високо ниво общобалканските ценности, които ни прославят по целия свят като Кирил и Методий, които са толкова българи, колкото и македонци, ала преди всичко гърци. 
***
В конструктивен диалог Захариева и Джамби уточнили ролите и стратегиите по българското трасе на "Балкански поток на омразата", който минава през историческите българо-македонски земи като един Крали Марко - от Солун до Охрид и оттатък. 
След това Захариева се заела с изработването на дългосрочна стратегия за българо-македонските отношения, защото изборите идват и си отиват, но след това идат нови избори, на които пак трябва да се надъхваме и да поддържаме кондицията си на кръчмар-патриоти. 
Затова Захариева залага като стратегическа цел пред България в бъдеще да се създаде двустранна Комисия между РБ и РСМ, която да работи по въпросите на здравословния хейт и взаимноизгодното политическо шоу от двете страни на границата. Трябва да се научим да си подаваме топката съгласувано и контролирано, така че хем да си берем електорат, хем да не се застрашава етническият мир на политическо ниво. 
"Ние сме държавници и трябва да мислим държавнически - разсъждавала Захариева. - Дори когато нас няма да ни има на политическата сцена, други политици ще черпят потенциал от бабаитското перчене по посока на най-романтичната част от историята и географията ни..." - отнесла се в епохални обобщения Захариева, но се сетила, че трябва да открива стадион в някакво пазарджишко село. 
И почнала да си избира спортно екипче, рокля и небрежно-делови ансамбъл, с който да се издокара пред селските избиратели. 

Още

Кандидат-премиер бе заченат непорочно
Таралежи без бодли протестираха против мачкането
Меркел влиза в българската политика, помага в кризата