Quantcast
Байдън обяви край на пандемията от Covid-19 в САЩ | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Здраве

Байдън обяви край на пандемията от Covid-19 в САЩ

Администрацията на президента обаче поиска от Конгреса милиарди долари финансиране за поддържка на програмите за тестване и ваксиниране
2 105
 EПА/БГНЕС

В интервю, излъчено от CBS в неделя, президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че пандемията от ковид в САЩ е приключила.

След като ковид ограниченията в страната бяха премахнати, а пътуванията се възстановиха до нивата отпреди пандемията, коментарите отразяват настоящото състояние на голяма част от американското общество.

"Пандемията приключи. Все още имаме проблем с Covid. Все още работим по него, но пандемията приключи", каза Байдън в интервю за новинарската програма на CBS "60 минути". "Ако забелязвате, никой не носи маски", каза Байдън. ''Всички изглеждат в доста добра форма. И затова мисля, че ситуацията се променя", допълни президентът.

Изказването на Байдън обаче идва само няколко седмици, след като администрацията му поиска от Конгреса милиарди долари финансиране, за да поддържа програмите си за тестване и ваксиниране през потенциалната есенна грипна вълна.

Генералният директор на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус каза по време на брифинг миналата седмица, че краят на пандемията ''се вижда'' и че светът никога не е бил в по-добра позиция да сложи край на Covid-19. ''Миналата седмица броят на докладваните седмични смъртни случаи от Covid-19 беше най-ниският от март 2020 г.'', каза той. ''Никога не сме били в по-добра позиция да сложим край на пандемията. Все още не сме там, но краят се вижда'', заяви шефът на СЗО.

 

Ключови думи:

COVID-19, пандемия, САЩ, Джо Байдън

Още

Краят на пандемията се видя и в България

25.09.2022

2027
Американец полетя с руснаци от Байконур

25.09.2022

5275
Над 30 души са убити при протестите в Иран

22.09.2022

1333