facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / Здраве

Главният здравен инспектор се уплаши от слуховете за коронавируса

Прекалено много хора нямат критерии да отсяват вярно от невярно, смята Ангел Кунчев
3 028
 Илияна Кирилова
Ангел Кунчев

„Аз съм уплашен от нивото на разпространение на неверни новини, слухове и всякакви теории на конспирации. В нашето общество има силна почва на развитие за такива, прекалено много хора нямат критерии да отсяват вярно от невярно.”

Така главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев коментира пред Нова ТВ слуховете, че училищата ще бъдат затворени в края на октомври. Според него няма причина държавата да предприема такава стъпка.
"Заболеваемостта у нас е такава, че това не се налага. На Балканите, заедно със Сърбия, сме с най-ниска заболеваемост. В Европа не съм проверявал, но бяхме на 19-о място. Мисля, че паднахме още надолу, защото започна втора вълна в някои страни", обясни той.
Кунчев отхвърли и слуховете, че се подготвят готови конструкции на КПП-та за тяхното повторно поставяне. "Дори чух, че са разтоварени на пристанището в Бургас и чакат да бъдат поставени. Не е вярно. Коя е тази държава, която ще иска да си провали икономиката, да спре социално-икономическия живот и да плаща за безработица? Не виждам смисъл в това", заяви Кунчев.
Според него е важно как се разпространява вирусът - централизирано или разпръснато. Ако случаите на заразени не са централизирани, това означава, че има дифузно разпространение и мерките трябва да се затегнат. Според него до затваряне на градове няма да се стигне.
"Прагът е различен за всяка седмица, за месец. Не е една и съща заболеваемостта през ноември, декември или февруари. Нямаме статистика за коронавируса, за да кажем, че ще е така. Ако живеем 5-6 години с него, ще имаме такава възможност. В момента е въпрос на анализ", изтъкна главният здравен инспектор.

24

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

С новите 216 заразени активните случаи на COVID-19 са 5125

29.09.2020

472 5
Николова иска евтини чадъри на плажа и догодина

28.09.2020

532 3
МФ пуска юздите за бюджетните разходи

28.09.2020

МИЛА КИСЬОВА

842 10

Коментари

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

Коя е тази държава, която ще иска да си провали икономиката, да спре социално-икономическия живот и да плаща за безработица? Не виждам смисъл в това", заяви Кунчев.

 

България например. Направи го цели два месеца, че и кусур. Тогава виждаше ли смисъл, Кунчев? Защо плюхте по Мангъров, бе, невежи?

Джиджи

Защо плюхте по Мангъров, бе, НЕевежи?

Хе-хе-хе! Щото са ВЕЖИ ... 😇😝

 

И ше продължават да плюят, ако оня НЕвеж продължава да дрънка врели-некипели. 🐞🎃🐑💨

Джиджи

Ами и с короната е същото, проследете парите, как се стимулират правителствата по света,

за да лъжат блезогледно и да всяват страх сред народите, а в замяна на тези лъжи и паника им се дават едни милиони.

Дрън-дрън, та пляс!!! 😝

 

На първо място, коронавирусът е медицински проблем, свързан с живота и здравето на хората,

с който се занимават медицинските специалисти❗️

 

Но след излизането му извън границите на Китай като ЛОКАЛНА епидемия

и разпространението му из целия свят, се превърна в СВЕТОВЕН проблем и прерастна в ПАНДЕМИЯ❗️❗️

 

Световна пандемия с грандиозни икономически последствия, с които пък се занимават икономистите ❗️❗️❗️

 

А вий тук, които най-вероятно НЕ СТЕ  нито медицински специалисти, нито икономисти,

превърнахте тоя изключително сериозен проблем в дъвка, която може да се разтяга единствено

в Сурат-Тефтеря, а не и на сериозно място – като например в сий Форум.

 

Само дето още не сте си накачурили тук снимки, които да разпръскват МЕДИЦИНСКО ЗНАНИЕ и СВЕТЛИНА ...

😲😅💋💩💨

 

 

 

Джиджи

А пиша това единствено по повод на правилно отбелязаното по-горе от доц. д-р Ангел Кунчев:

Прекалено много хора нямат критерии да отсяват вярно от невярно.

😃👌👍👏💘

Джиджи

Джиджи, обширен коментар, но емоционален, а не конкретен.

Или си медицинско лице или не си.

Кое от двете ?

Не съм медицинско лице, но съм медицинско чедо. Без мен, фсички вкъщи бяха доФтори, а баща ми – даже професор по медицина!

 

Така че съм израсла в медицинска среда, което хич не е малко. И ако не се бях дърпала достатъчно, щяха и от мен да напра’ят докторица … 😂

За да знаем какво да питаме.

Мисля, че от написаното по-горе става ясно, че не можете да ме питате нищо конкретно. 😄 Просто имам определено отношение по тези въпроси, например – към казаното от теб по-горе:

Ами и с короната е същото, проследете парите, как се стимулират правителствата по света, за да лъжат блезогледно и да всяват страх сред народите, а в замяна на тези лъжи и паника им се дават едни милиони.

От което, след разменените реплики между теб и мен, на втори прочит можеш да се откажеш и ти.

 

Тъй като наистина се дават милиони!!!

 

Но НЕ за да се стимулират правителствата по света, за да лъжат блезогледно и да всяват страх сред народите, а да се грижат за живота и здравето на същите тези народи чрез ПРЕВЕНЦИЯ, ЛЕЧЕНИЕ, а май вече и чрез ВАКСИНАЦИЯ дай БОЖЕ по-скоро!!! 💋💋💋

 

Джиджи

Благодаря за отговора, вече ще знам с какъв човек разговарям.

Приемам мнението ти защото имаме свобода на изказа, но не го споделям, аз съм на противоположното мнение.

Ето че се изяснихме и в бъдеще като те чета, ще имам едно наум.

Но нали ще продържим да си говорим?! 😝

Успех.

И на теб! 😁💘

Васик

Без никакви болни Борисов искаше да въвежда военно положение. Тогава не съм чул Кунчев да протестира.

Желязко Желев

*

segal

Ще се мре, яко ще се мре. Само да захладнее и да тръгнат вирусите. 

ppipi7766

В нашето общество има силна почва на развитие за такива, прекалено много хора нямат критерии да отсяват вярно от невярно.”

 

Ако на мен не ми вярват бих се замислил защо.

Да потърся защо има такава почва или направо тор, ама аз не съм политик.

Nane vel Vute

Няма пандемия на коронавируса, има пандемиопсихоза на страха с който милиони хора по света денонощно се плашат от прекупни медии, корумпирани политици и доктори служещи на БигФарма.

perperushka

прекалено много хора нямат критерии да отсяват вярно от невярно

Кунчев, българите доказаха, че имат много добри критерии, а също и здрава логика и инстинкти. Затова - браво на българите, въпреки шаманите на СЗО и НОЩ!

А ако не знаеш къде се крият уплашените, да те информирам - под дивана.

 

И дай да видим лабораторните изследвания, които доказаха, че светът се бори с някакъв нов невиждан досега вирус. Покажи ни го на снимка, бе, да го видим как изглежда. Защото от януари досега се борим с нещо, което СЗО твърди, че го има, но къде са доказателствата за това? Или беше достатъчно един китайски очен доктор да каже, че е видял "непознат вирус", за да побъркате света?

ПероВТ

По все още неясна причина при нас Ковид минава много по-леко. Според бивш национален консултант по пулмология "виновна" е българската БЦЖ ваксина, според други експерти - комбинацията от ваксини.  Не е лошо тези от НОЩ да си оправят статистиката - да отсяват новите заразени от  тестваните за проверка и да престанат да бъркат заразени с болни. Общата смъртност е най-точният показател за това къде се намираме - а тази година, дори при блокирани болници, и по-голямо население (завърналите се  300-500 000 емигранти и студенти) тя е по-ниска от миналогодишната.  Това, че при тоталното неспазване на мерките, пълни курорти и масови протести в интензивните имаме средно по 50-60 болни - повечето с усложнени съпътстващи заболявания, също е повод за оптимизъм.  Доцент Мангъров е прав, но има хора, които вярват на политически зависими администратори като Кунчев.

KTP

Сигурен съм че ако утре се спрат плащанията по клинична пътека за КОВИД 19 до още други ден болните ще намалеят до 100-тина, а след още два три дни ще се окаже че всъщност и тия 100-тина са болни я от грип, я от нещо друго хронично... 

Същото е и с тестовете. Утре да се спрат плащанията и моментално ще се окаже че на ден ще имаме по 10-тина заболели, повтарям ЗАБОЛЕЛИ, не положителни... и така ще си продължи, щото ттова е нормално, хората се разболяват, после оздравяват или умират, такъв е живота. 

KTP

И не е лошо Кунчев и другите корифей от НОЩ да погледнат как се развиват нещата в Беларус. Може да научат нещо... ма докато играят парите, да не се надяваме... 

Интервал

Главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел, е развил тежка форма на лицемерие и избирателна памет. Удобно и очаквано. Доста хора вече могат да отсяват невярното в дежурните държавни фалшивки, затова и лицето от снимката го раздава паникьор.
Даян, грипните вълни не са това, което са.

Желязко Желев

          Кунчев не е лошо а и май ти е и задължение да проследиш и контролираш лечението от ковид19.Че с моя поглед на лаик виждам как във някои клиники ПО СВЕТА смъртноста е 1% от постъпилите за лечение.

          А колко е по клиники в България?Да да знам,че си пишите каквото поискате и отчети каквито пожелаете.

          Протестирщите нещо за здравната мафия?Много удобни тия водачи на протестите адвокат,скулптор,пиар.Те 100% да са изтъкани от съвест по определение са преливащи от пусто в празно.И резултата при тях ще е такъв-празен,пуст, 0.Нулев,нула,зеро.

         А ний и яко да мрем ни е малко.Щото когато сестрите протестираха си седяхме в къщи.Сега ще гоним михаля с тримата ветрогонци.А и не само сестрите протестираха.Читавото протестира и се изнесе.Сега ще правим от кал човек.Че то и маймун не става от кал.

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

По все още неясна причина при нас Ковид минава много по-леко.

 

А ти защо си мислиш, че някъде минава по-тежко? Защото така разправят ли? Не е ли най-нормално страни с десетки милиони население да имат много по-високи показатели във всичко от нас? Но процентите са едни и същи.

Banana Joe
снимка на Banana Joe

Коя е тази държава, която ще иска да си провали икономиката, да спре социално-икономическия живот...

 

Да не би да е същата, която миналата година си загроби здравите прасета, за да не вземат да се заразят?

 

urupuchi

„Аз съм уплашен от нивото на разпространение на неверни новини, слухове и всякакви теории на конспирации. 

 

Аз също. И от неверните модели (които вече дори и не споменавате). Странно, че за втората вълна чух първо от конспиратолозите. И месеца познаха, невежите ньедни. 

бавно загряващ

Когато държавата ни е лъгала многократно, естествено е да се съмняваме в казаното от нейните представители. За съжаление обаче въпросите на медицината не са за всяка уста лъжица и се налага да се търси на чие мнение да се разчита.

Джиджи

За съжаление обаче въпросите на медицината не са за всяка уста лъжица и се налага да се търси на чие мнение да се разчита.

👍

 

До не много отдавна, за всеки по-сложен въпрос се търсеше мнението на т.нар. АВТОРИТЕТИ в съответната област ❗️❗️

 

Но тъй като с появата на т.нар. СОЦИАЛНИ МРЕЖИ, а и на ИНТЕРНЕТ-ФОРУМИТЕ,

всички станаха "авторитети", се налага всеки сам да му търси колая, дето се вика ...  😂💩💨💩💨😂

 

💤🎵🎶

 

дЗнайко

въпросите на медицината не са за всяка уста лъжица

Обаче немедицинските аспекти са достъпни за здравия разум.

Като - очевидната идеологическа обработка, внушаването на страх,

за малки числа засегнати.

Насърчаване на надписването на ковид случаи чрез стимулиращо заплащане.

Как така се плаща за работа с една инфекция, а за работа с други инфекции, които са и много по-опасни - не се заплаща? Да не са премахнати?

Не. Просто те не са част от машината за страх.

'FranceskRivalta'8

“Don’t trust Dr. Fauci!”

Влез или се регистрирай за да коментираш