facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / Здраве

Коронавирусът предизвиква шест основни заболявания

Обновена
71 532
 Илияна Кирилова

Коронавирусът причинява шест основни форми заболявания , съобщи "Скай Нюз", позовавайки се на изследване на Кралския колеж в Лондон.

Учените са анализирали данните за симптомите, наблюдавани при 1600 пациента в САЩ и Великобритания. Оказва се, че наличието на определени симптоми може да показва тежестта на бъдещото протичане на болестта. Отделени са шест различни групи.

Първите три форми са охарактеризирани като условно леки, доколкото при тях едва 1,5% до 4,4% от пациентите са се нуждаели от респираторна поддръжка.

Сред симптомите на първите две "грипоподобни" форми се отбелязват главоболие, кашлица, болки в гърлото и възможна загуба на обоняние. При първата форва също така човк може да изпитва мускулна болка и болки в гърдите. При втората пък се появява повишена температура, дрезгавост и загуба на апетит. А при третета форма - "стомашно-чревна", коронавирусът причинява основно диария и загуба на апетит.

Следващите форми британските учени определят като тежки. Четвъртата предизвиква постоянно неразположение, повишаване на телесната температура, главоболие и болки в гърдите, загуба на обоняние, кашлица и дрезгавост. Петата дублира тези симптоми, като добавя дезориентация, загуба на апетит, болки в гърлото и мускулите.

Най-тежката, шеста форма събира почти всички изброени симптоми, включително главоболие, загуба на обоняние и апетит, кашлица, висока температура, хрипове и болки в гърлото, отпадналост, дезориентация, болки в мускулите, задух, диария и стомашни болки.

Изследването отбелязва, че повечето пациенти от шести тип се нуждаят от хоспитализация, а сред заболелите от първата, най-лека форма в болнеца попадат едва 16%. Според специалистите това изследване на формите на заболявания от коронавируса ще стане пробив в борбата с епидемията и ще помогне да се определят рисковете при развитието на усложнения при пациентите.

 

РАЗПРОСТРАНЕНИЕ

По-големите деца са по-склонни да разпространяват Covid-19 в едно домакинство, отколкото по-малките деца и възрастните, сочи ново проучване сред 5 706 пациенти с коронавирус в Южна Корея. За него съобщава „Блумбърг“, цитиран от БГНЕС. Изследователите са проследили и тествали близо 60 000 души, които са имали контакт със заразени хора и са установили, че средно 11.8% от контактите в едно домакинството са тествани положително за Covid-19, според по-ранно проучване на американските Центрове за контрол и превенция на заболяванията.

Сред хора, които са живели с пациенти на възраст между 10 и 19 години, 18.6% са тествани положително за вируса в рамките на около 10 дни след откриването на първоначалния случай - най-високата скорост на предаване сред изследваните групи. Деца по-малки от 10 години разпространяват вируса с най-ниска скорост, въпреки че изследователите предупреждават, че това може да се промени, когато училищата се отворят отново. Изследването идва на фона на засилващ се дебат за това дали, кога и как училищата трябва да възобновят учебните часове. Работещите родители по света се мъчат да балансират собствената си дистанционна работа с допълнителното усложнение от затварянето на училищата. Има силен натиск върху политическите лидери в това отношение. В САЩ администрацията на Тръмп заплаши да задържи федерални средства за местните училищни администрации, които не успяват да отворят отново. В същото време честотата на вируса се повишава отново, дори на места, където смятат, че са потушили огнищата, и много учители се страхуват да се върнат в класната стая. Данните сочат, че процентът на инфекция сред децата също може да бъде далеч по-висок от 2%.

 

11

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

86 новозаразени и 48 оздравели от COVID-19 у нас

20.09.2020

553 1
Тъжен септември за Октоберфест

20.09.2020

159
Протести обхванаха центъра на Лондон след затягане на COVID-мерките

19.09.2020

Обновена

3287 29

Коментари

Banana Joe
снимка на Banana Joe

Шестте вариации корелират с изходното животно, причинило заразата: змия, панголин, прилеп, норка, панда и зелева гъсеница.

Установено е, че световната пандемия се дължи най-вече на пандите, които лукавите китайци подаряват на де що има зоопаркове по света. Най-заразен е прилеповия щам, поради вродената си прилепчивост. Норките предизвикват ушебол, стягане в областта на гърлото и зловредни кихавици.

Панголиновата кор03а протича вяло и почти безсимптомно, докато змиите и гъсениците водят до диария, придружена със зъбобол. СЗО настоява заразените със чревна симптоматика да носят втора маска, двупластова и добре напарфюмирана, покриваща проблемното отверстие, както и да се въздържат от резки кихавици на пубични места.

Предстои пълна забрана на консумацията на зелеви листа, в това число и Сърми, както и забрана за съешаването с пухкави панди до окончателното отмиране на пандемията.

# МийтеСеРедовно

# ЯжтеЛ030вИсърМи

# НеСеЧешайте

mi6osp.

Междувременно Китай съобщи, че в Казахстан се е появил нов вирус, много по заразен и много по- смъртоносен от К19.

Този нов вирус предизвиква епидемия от атипична пневмония  с 1600 жертви досега .

Съобщението е на база наблюденията на китайските лекари, които са изпратени в Казахстан да помагат при ликвидиране епидемията от К 19. 

Dimitar Dachkinov

Това, за което съобщават се оказва Италиянският геном. Това е мутирала оригинална версия, тя е по - опасна, защото съдържа ензимът orf-8, който позволява на вируса да се свързва по - лесно с всички клетки в организма. Източник 

https://www.researchgate.net/publication/339748594_COVID-19_Disease_ORF8_and_Surface_Glycoprotein_Inhibit_Heme_Metabolism_by_Binding_to_Porphyrin

А по темата за проблемите от ковид, това съвсем не е пълен списък.

Така напечените "ковид пръсти" у малките деца https://www.ctvnews.ca/health/coronavirus/pediatricians-warned-about-covid-toes-in-children-infected-with-covid-19-1.4913770

и неврелогични проблеми на късни етапи при възрастните, приминени от запушвания на кръвоносни съдове:  https://www.hematology.org/covid-19/covid-19-and-vte-anticoagulation

 

Weiß

Преди месец Тръмп каза на ени журналистки "да вървят там, откъдето са дошли".

Секи читав селски участъков фелдшер

с пълно основание би могъл да каже същото на хубавците от "Скай Нюз".

Симптоми, заболявания и форми на заболявания са различни неща.

Основния симптом на К-19 е опростяване, а заболяването е омаймуняване.

Ще различите заболелите от приматите по маските.

joshzack

👍😁 Абсолютно точна диагноза!

Джиджи

Ще различите заболелите от приматите по маските.

😷😻😽

 

😂

ЛюдоедкаЭллочка

Грузински гражданин е търсил прилепи в Южна Осетия за да ги предаде в биолабораторията Лугар център

17 юли 2020-Нюз Фронт.

Гражданинът на Грузия, задържан в Южна Осетия за незаконно преминаване на границата, се е интересувал от колонията прилепи, разположени в селата Арцеу и Гром от района на Цхинвали на Република Южна Осетия.
Това съобщи прес-службата на Комитета за държавна сигурност на Южна Осетия на 16 юли.

Според показанията на задържания, той е възнамерявал да намери в посочените населени пунктове, така наречените кокони на прилепи, за да ги предаде в биолабораторията на САЩ финансирана от Министерството на отбраната и Пентагона, известна като Лугар Център въпросните прилепи за 5 хиляди долара всеки.

Грузинският гражданин беше задържан на 3 юли в околностите на населено място Аджисар от района Цхинвали за нарушаване на режима на държавната граница на Република Южна Осетия от граничната охрана на граничната служба на КГБ на Южна Осетия.
Според прес-службата на КГБ задържаният е „родом от населеният пункт Меджврисхеви, община Гори Мгебришвили Хвича Автандилович, роден през 1973 г.

„Относно показанията на Мгебришвили Х.А. необходимо е да се поясни, че прилепите, живеещи в Република Южна Осетия — остроухи нощници, както и останалите представители от реда рукокрили, са живородни и не изграждат никакви гнезда, пашкули и други убежища.
Заедно с това, от 2012 година Центърът за обществено здраве на Ричард Лугар» проявява повишен интерес към популацията на южноосетинските прилепи от 2012 година»- се посочва в съобщението.

joshzack

Скай нюз се базират на данни от кралския колеж... Хайде нема нужда - нали от същия този колеж тръгнаха всички ужаси, благодарение на модела на Фъргюсън. Впрочем, преди доста време гологлавият генерал ни посъветва да се информираме от Скай нюз и CNN. Мерси, ама не! Тези изредени тук симптоми са си същите, които помня още от детсвото си - демек, все от ковид 19 сме боледували😁

Желязко Желев

              1.06.2020-10.06.2020. Преболедувах със следните симптоми.Болки в мускулите на краката/прасците/ -слаби,лека температура,болка в очите и пулсираща болка в главата Болка в хръста вероятно бъбреците не силна но постоянна..Пълна липса на апетит и не се хранех.Слабост от самото начало .Не можех да мина 100м без да седна.Никаква кашлица.Не беше ковид19

щото шанс да се заразя беше само замразено месо от магазина.В непрекъснат контакт с баща ми съм,а той е на 82г и е твърде слаб.Не боледува.А да взимах упсарин и парацетамол по преценка. Към края имах съмнения за проблеми с равновесието.

              Та не се панирайте при проява на ''симптомите''Не  е задължително да е ковид19.
              Пп.След боледуването краката ми спряха да отичат вечер..20 дни след началото бях в по-добро физ. състояние.

 

плувецът

Че вашето бъбречна криза ли е ще да е било?  Повишената температура в организма е знак,че той се бори с болестен натрапник.Симтомите описани от вас, може да са: ендокринно заболяване, загубата на равновесие за друго такова /най-лошото, за което се сещам, да е тумор в мозък/, сърдечно-съдово, подуване на крайниците - алергия понякога?

vetka
Новомедицина ! Ковидистка медицина ! Основно изискване да се разпространява и да се практикува , да нямате завършено медицинско образование. Нито каквото и да е природо-научно. Очакваме скорошното разкритие в университетите на факултети по ковидистка медицина.

Влез или се регистрирай за да коментираш