Quantcast
ВАС реши, че задължителните ваксини не са дискриминация | СЕГА
facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / Здраве

ВАС реши, че задължителните ваксини не са дискриминация

2 661
 Илияна Кирилова

Няма дискриминация, ако дете без задължителните ваксини не бъде допуснато до общинска детска градина. Това реши Върховният административен съд, който отмени решението на Административния съд в Сливен. С него миналия октомври по жалба на свещеник бе обявено за дискриминационно изискването за поставяне на ваксини на децата като задължително за посещение в детска градина.

Казусът стигна до върховната инстанция, след като РЗИ-Сливен отказа да допусне посещение в общинска детска градина на дете, на което не са поставени задължителните ваксини. Родителите сезираха Комисията за защита от дискриминация, която отхвърли жалбата им. Административният съд обаче отмени решението на комисията.

Върховните съдии Йовка Дражева, Анна Димитрова и Тинка Косева обаче приемат, че изискването за представяне на данни от личния лекар за имунизационния статус на детето като условие за прием в детска градина няма дискриминационен характер, защото не противопоставя едни групи деца на други. Задължителните имунизации, предвидени в закона и наредба, се правят за предпазване на гражданите от заразни болести, които могат да прераснат в епидемии. Чрез тях държавата съхранява здравето и живота на всички, не само на тези, които подлежат на имунизация, обясняват съдиите. Тяхното решение е окончателно.

 

36

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

И последната партида от противогрипни ваксини свърши

22.10.2020

Обновена

6749 24
Индия с рекорд — 95 735 новозаразени за 24 часа

10.09.2020

Обновена

603 3
Държавата не се отказва да избие стадото на Ана от Болярово

31.08.2020

ДИЯН ИВАНОВ

8073 17

Коментари

Страници

ПГеоргиев

А честито, Рангеле. 

След време ще се реши, че ако не се ваксинираш срещу корони, шапки и други вируси, няма да можеш да учиш, да работиш, да пътуваш, да напускаш страната, да получаваш пенсии, помощи и пр. 

Като във постапокалиптичните филми, хората ще имат татуиран QR код (аналогията с номерата в концлагерите е случайна) или имплантиран чип, или пък ушен маркер, като овцете, и ще бъдат водени на отчет.

Който няма-втора категория. 

Беден Бохем
снимка на Беден Бохем

Ваксините следва да бъдат безплатни и доброволни.

Иначе, си е чист фашизъм.

Отказът на достъп до детска градина  си е чиста проба на дискриминация.

Или закона е крив, или този състав на ВАС.

Нали се предполага, че всички останали са ваксинирани, как неваксинираното дете ще разболее другите.

Не съм противник на ваксините.

Дори напротив, отчитам ползата от повечето от тях.

Но категорично не одобрявам задължителния им характер.

☺️

geni1

👍

аиг3

Вие горните, случайно да не са ви пуснали от кораба майка снощи. По #БайТошово време# всички се ваксинираха и никой не се е сетил дори да възразява и, че било фашизъм. И в Русия е така и до ден днешен. Вие сте ваксинирани надлежно с всички ваксини , че даже и реимунизирани. Децата ви също. А в САЩ и други държави не е било задължително, защото е имало достатъчно разум и поне две поколения са ваксинирани доброволно от родителите им. В проценти достатъчни за осигуряване на колективния имунитет. Но сега след като много болести се превърнаха в далечен спомен в развитите общества и невежитв се сдобиха с простор в нета изведнъж ваксините станаха лоши. Бегом, да живеете здравословно извън лапите на Биг Фарма в Африка или Югоизточна Азия

Беден Бохем
снимка на Беден Бохем

Никой не отрича ползата от някои ваксини.

Проблемът е задължителния елемент.

Той се явява фашизъм.

Щото някои от новите ваксини разработвани с парите на Бил Гейтс се оказаха по-скоро смъртоносни или предизвикващи стерилитет наместо животоспасяващи.

Пак да  попитам, как ще навредя на някой ваксиниран, с това,че аз не съм?

☺️

радо_сарбов

"Който сам не се убеди, никой не може да го убеди".

 

аиг3

Ти достатъчно си си навредил с фундаменталната празнина в познанията ти, която усърдно си запълнил с информационни ескременти. В добавка изявеният конфърмейшън бияс и нещо, което на български се изразява като толкова си неостър, че сам не осъзнаваш колко си неостър, коментирайки теми, от които понятие си нямаш. Сега ти увреждаш разпространявайки невежеството си чрез интернет. # интелектуаленценззадостъпдо интернет#

Толкова е писано за колективен или стаден имунитет, но човек, който е избрал да е сляп докато поглъща със зинала паст конспирации ги пропуска.

 

П.п не, човек,сериозно ли....Предполагам, че се базикаш.

geni1

Има разлика кой и по какъв начин изработва ваксината.

 

Как и къде се тества и контролира производството. Пред кого и как се носи отговорност за производството.

 

Не ви пожелавам да сте родител на осакатено дете.

 

Тези ваксинираните защо искат всички да се ваксинират, навярно не вярват, че ваксината ще ги предпази?

аиг3

Отзад напред , не всички деца могат да се ваксинират. Има такива със съпътстващи заболявания, при които ваксинацията е опасна. Други, които просто не могат да придобият анти тела след ваксинация. Да има и такива. И масовият имунитет пази основно тях. Отделно, че част от ваксините не предпазват от заразяване. Просто се разчита, че заболяването ще протече по-леко. С масовия имунитет  на сможе унищожаванетода се постигне унищожаването на самата болест. Като с едрата шарка, която е първата ваксина, още през 19 в.И познавам осакатена жена. Само че дали е от ваксината?Ако не знаеш има условия, при които се извършва имунизацията. Лицето трябва да е здраво. И това е работа на доктора да го установи . Но виждам, че често това се претупва . На кашлящи деца им бият ваксини.

 

Кой как и къде изработва. Да речем, че има смисъл. Но ти оспорваш ваксинирането като цяло.А не пледираш за повече информираност и контрол. Самите производители в повечето случаи са сериозни компании. Качеството се контролира от държавни администрации. А в държави като САЩ спокойно могат да ги осъдят за стотици милиони, ако нещо не е наред и има последици. В тая връзка, защо не казвате същото, когато взимате каквито и да е лекарства? Не на фармацията-много зависи къде и как се прави. Иначе ваксините, които съществуват вече повече от век и всички сме били ваксинирани са били с живак( но не както си го мислите)като консервант.И какво? Реално именно в последните варианти покрай невежия ропот беше премахнат. 

 

joshzack

Онези от ВАС е добре да видят това. Не е задължително да гледат цялото видео, само от 5:00 до 5:05 мин. и да размислят дали задължителното ваксиниране не е много повече от дискриминация!

https://www.youtube.com/watch?v=4k7jlVEtqrU

 

аиг3

Обикновено щом някой се аргументира с "вижте това клипче"-демек дори не може сам да резюмира и да изгради теза, най-добре е да се върне някъде в осми клас и много, много да чете книжки.

joshzack

А когато някой коментира дори без да е погледнал "клипчето", в кой клас да го върнем? 

Жозефа
снимка на Жозефа

Пак да  попитам, как ще навредя на някой ваксиниран, с това,че аз не съм?

 

Този въпрос ме потресе. Вие не знаете елементарни неща за това как работи масовото ваксиниране, но вервате безусловно на налудните слухове за ваксините на Бил Гейтс. 

 

 

 

Беден Бохем
снимка на Беден Бохем

Кое точно не знам според вас, колежке, което вие знаете?

☺️

Разлика между масово и задължително, вярвам правите.

kk__

когато престане да е задължително няма и да е масово

Беден Бохем
снимка на Беден Бохем

Значи, няма да е необходимо?

Не можеш да пребориш природните явления със задължителни мерки.

Все едно, ако направиш чадърите задължителни, ще спре да вали.

☺️

azsxdc

Бил Гейтс - по негови думи трите му дъщери не са ваксинирани!

Защо ли ? Предполагам, че знае много добре какво се съдържа във ваксините!

От друга страна, ако всички останали са ваксинирани, то болест няма да има!

Въпросът е сложен! И едните са прави, и другите са прави!

Истината е по средата - разумен компромис между ползи и вреди . . . според болестта!

 

 

Жозефа
снимка на Жозефа

Бил Гейтс - по негови думи трите му дъщери не са ваксинирани!

 

Линк?

И не са ваксинирани против какво? Абе що не си видите собствените имунизационни картони от детските години. 

Не очаквах такова дивашко невежество сред уж образовани хора. 

 

ПП - Обикновено, когато се възмутя от нещо във форума, казвам "да прощавате", но не мога да простя невежеството. При това невежество, което става все по-агресивно.

 

 

Беден Бохем
снимка на Беден Бохем

Позаинтересувай се защо го наритаха с 200 от Индия.

Или за резултатите от ваксинациите с разработените с негови средства ваксини в Африка.

Пак да повторя, не съм противник на ваксините.

И аз и децата ми сме ваксинирани срещу болестите, които съм преценил като животозастрашаващи , но никога не бих си поставил да кажем ваксина срещу грип или папилома вирус, точно защото съм наясно с  приблизително нулевия полезен ефект от тях.

Противник съм на задължителния характер.

☺️

аиг3

Верно ли си " наясно"  за нулевия ефект, щото досега си показал, че си наясно само с конспиряциите.  Колко си наясно се показва с изследвания, данни и резултати. Също така ако имаш нещо за Индия, ваксините на Гейтс...моля сподели линкове.

А масов имунитет тук се е постигал чрез задължителност. На запад чрез добрата воля на населението. Но както написах тогава невежите не са имали достъп до интернет. И поради тази причина започва да се налага и там задължителността, защото радетелите на доброволността ще разбият масовия имунитет

Беден Бохем
снимка на Беден Бохем

А ти верно ли си наясно с ползите?

Ваксина, която трябва да си слагаш всяка година не ми я хвали.

Не те карам да вярваш на конспиративни теории, ваксинирай си децата с подобни продукти щом вярваш в тяхната полезност.

Не си падам по задължителните мерки, без да съм убеден в ползата от тях.

В това  с  делението на запад, и на изток има страхотна медицинска логика, направо необорима.

☺️

ПП

След като не сте от невежите, вярвам, можете сам да достъпите до  информация относно резултатите от ваксинациите в Индия и Африка.

Посочването на линк, не валидира истинността на информацията в него.

Всеки си избира в какво да вярва.

:)

 

 

аиг3

Пак опростяваш . Формулирай теза. Ти оспорваш като цяло ваксинацията и задължителният й характер или грипните всксини-те са всяка година. Които са незадължителни. 

Надявам се, че не питаш за ползата от ваксинацията генерално, защото тук вече става страшно. Но все пак-да си чувал за детски паралич? Само си чувал, защото заради ваксините в нашето общество е на практика изкоренен. А е бил страшен бич. Или учебникарския пример с едрата шарка.

И моля те, не основавай на своето незнание живота и здравето на децата си. Защото както се видя ти много не знаеш. Затова си има и специалисти.

 

П.п а нещо линкове за лошите ваксини на Гейтс?

Беден Бохем
снимка на Беден Бохем

Четеш ли ме въобще?

Не оспорвам ваксинациите, а задължителният им характер.

Пак да повторя, има ваксини, които считам за необходими и такива които считам за ненужни.

Вторите отказвам да ги поставям както на себе си, така и на децата си.

Хеле, ако ме карат и да плащам за тях.

За линковете, вече, споделих.

:)

azsxdc

Отговор на 14 - Жозефа

Ваксинирани ли са дъщерите на Бил Гейтс?

Със спокоен тон. Много отдавна срещах такъв материал (видеоклип). Не си водя "записки".

Вса пак попитах Гугъл "bill gates daughters vaccine"?

И намерих  . . . куп яростни опровержения !?

Тук веднага с усмивка може  да се допълни "гузен негонен бяга".

Няма да коментираме и филтрите на Гугъл.

Но, ако се поразровим из "опроверженията" ще открием, че . . . 

това го бил казал личният лекар, на закрит симпозиум и той НЯМАЛ ПРАВО ДА РАЗКРИВА лични тайни !?

Ще се опитам да Ви помогна и да "изровя" видеозаписа, . . . ако все още съществува! 

 

 

 

 

 

 

аиг3

Пускаш твърдение и след това ме пращаш аз да намирам доказателства за него. Страхотна аргументация. Да кажа ли, че Земята е плоска и да те пратя да си търсиш сам. Нетът е пълен с инфо. Но дори да река да търся-какво да търся. Кои ваксинции в Африка? Нали някои одобряваш.Кои ? Така и не каза. Грипът и папиломата не са задължителни. Кои отричаш и защо? И само да отбележа , че ти не знаеш какво е масов имунитет. Нещо, което се знае дори от обща култура. Та на твое място бих се усъмнил в информираността си

Беден Бохем
снимка на Беден Бохем

Човече, споделям лично мнение.

Не претендирам за достоверност.

Интересно, от кое мое твърдение стигна до извода, че не знам какво е масов имунитет.

☺️

ПП

Нали си вещ.

Ползвай ключови думи

Например : Кения, тетанус, стерилитет.

:)

 

 

аиг3

Нещо си си коригирал мнението. А иначе щом е лесно, можеш лесно да ми пратиш линкове...

Добре, че поне си призна, че не знаеш. Затова си има специалисти 

Беден Бохем
снимка на Беден Бохем

За кое казваш съм си променил мнението?

☺️

ПП

За линковете ми омръзна да ти пояснявам.

Интересно как потвърждаваш достоверност, ти самия за себе си?

С линкове ли?

☺️

duch

Ок задължителни, но кой определя имунизационния календар и каква му е отговорността. Само не ми казвайте че е политическа. Щото ми писна от политически отговорни министри на здравеопазването, дето с далаверите си немогат да изкарат и един мандат от край до край.

Второ кой ще поставя ваксините лекари, че ние имаме ли такива защото служител в търговско дружество е търговец, а не лекар, а всеки търговец има една цел да ви пробута каквото и да е на по-висока цена и да си реализира търговската надцинка. 

rumen pavlov

Има ли как да се провери с какво се ваксинират дцата на банкерите, на Бил Гейтс и от неговият ранг?

 

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш