Quantcast
Евродепутати идват в България заради екологични проблеми | СЕГА
facebook
twitter

Горещи новини

Евродепутати идват в България заради екологични проблеми

1394

Депутати от Европейския парламент ще посетят България, за да се запознаят с екологичните проблеми на Нова Загора и селата Труд и Царевец в Южна България. Това обяви във Велико Търново евродепутатът Радан Кънев, цитиран от БНР.

Местни инициативни комитети са изпратили петиции в Европарламента за сериозно замърсяване на въздуха от инсталации за производство на биогориво, посочи Кънев и поясни от какво са притеснени хората в Нова Загора, Труд и Царевец:

„Вместо предвидената по разрешение и по закон биомаса се обработват отпадъци от животинска продукция, развалени храни и други, които предизвикват тези нежелани реакции. Беше разгледана от Комисията по петиции и с огромно мнозинство, на практика с единодушие, беше потвърдено, че е наличен сериозен проблем. Беше решено да бъде изпратена мисия за установяване на факти“.

Ако проблемите бъдат потвърдени, ще бъде сезирана Европейската комисия, посочи Радан Кънев. „Ще започне наказателна процедура срещу България, т.е. нашите институции ще бъдат принудени да работят или ще трябва да се плаща глоба“, предупреди той.

Още

Летище "София" все пак е "Враждебна"

11.07.2021

14779
Да си измислиш пациент, или как здравеопазването не научи COVID уроците
Отборът на Бекъм представи екипи от пластмаса

30.05.2021

403