Quantcast
Кацаров: Не може кръчмите да са отворени, а класните стаи - затворени | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / COVID-19

Кацаров: Не може кръчмите да са отворени, а класните стаи - затворени

Здравният министър допусна дискусия за принудително имунизиране на определени групи - например на персонала в старческите домове
2 174
 Илияна Кирилова
Стойчо Кацаров

Целта на здравното министерство е въобще да не се затварят училища през настоящата учебна година, заяви в събота пред БНТ министър Стойчо Кацаров. Той каза, че промяна може да има единствено, ако съответната територия от страната премине в тъмночервената зона, индикираща много високо разпространение на коронавируса. "Със сигурност няма да допуснем училища да са затворени, а кръчмите да работят", каза той. И добави: "Загубите от неприсъственото обучение се оказаха непропорционално високи. Ако спазваме ограничителните мерки, присъственото обучение ще си остане за цялата година за всички деца присъствено". Министърът държеше да подчертае, че настоящата власт не е като предишната - да излиза извънредно по телевизията и да плаши хората.

По въпроса за задължителното ваксиниране Кацаров бе витиеват. Той каза, че е привърженик на доброволните действия, но е възможно да стартира дискусия за принудително имунизиране на определени групи - например на персонала в старческите домове.

 

 

Още

Нов печален рекорд - 6816 души се разболяха от ковид за ден

27.10.2021

Обновена

6476
Учители отказват да тестват децата в училище
Двоен печален рекорд: най-много заразени и починали за ден (графики)

26.10.2021

Обновена

8729