Quantcast
Любен Козарев: Промяната започва от нас, тогава ще се променят и политиците | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Видео

Любен Козарев: Промяната започва от нас, тогава ще се променят и политиците

Философът и собственик на издателство "Изток-Запад" разказва в "Тук и сега със Светла Петрова" за книгите предвестници на настоящата световна криза
3 036

Защо се оказа измамно сигурен и на практика толкова уязвим съвременният свят? Как би изглеждала епидемията, ако нямаше медии или те са държаха по друг начин?

Предопределят ли културните разлики и степента на уреденост и организираност на обществата пораженията от вируса и успеха на справянето със заразата?

Това са част от темите на предаването "Тук и сега" със Светла Петрова с гост философът Любен Козарев, собственик на издателството"Изток -Запад", направило достояние на българската публика книгите на най-големите мислители, проницатели и визионери на нашето време като Ювал Ноа Харари, Франсис Фукуяма, Джаред Даймънд. Другите акценти в разговора - предстои ли промяна в глобалното лидерство, ще престане ли Китай да бъде "фабриката на света", ще остане ли страхът от общуването и пътуването и изобщо колко болезнена ще е неизбежната промяна в живота ни и  колко различен ще е светът след пандемията.

 
Тук и сега със Светла Петровa

Гост: Любен Козарев – собственик на издателство „Изток-Запад“

Posted by вестник Сега on Wednesday, April 1, 2020

 

Още

Александър Кьосев: Народът се превърна в население

24.06.2020

5665
Минчо Спасов: Божков и Борисов трябва да лежат в съседни килии!

17.06.2020

13070
Грета Ганева: Много институции работят по поръчки за поглъщане на бизнес

10.06.2020

Обновена

8830