facebook
twitter

Горещи новини

Поредни кадрови рокади във Фонда за лечение на деца

Здравният министър освободи д-р Мариета Райкова, сменя я д-р Георги Деянов
428
снимка: BTV

Фонда за лечение на деца вече има нов директор след като вчера здравният министър Кирил Ананиев освободи по нейно желание Мариета Райкова. Считано от 20 август 2018 г., новият директор на фонда е д-р Георги Деянов. От май 2017 г. той е работил като главен експерт в Център "Фонд за лечение на деца". Следващото заседание на Обществения съвет е насрочено за 15 август 2018 г., съобщиха от здравното министерство. 

"Сливането на Фонда за лечение на деца със здравната каса не е причина да се оттегля от поста директор на Фонда за лечение на деца", каза пред БНР Мариета Райкова днес. През април-май в Министерство на здравеопазването се събра работна група, която обсъждаше прехвърлянето на Фонда за лечение на деца към здравната каса, информира тя. "Аз съм обявила, че желая да напусна фонда от месеци, но изчаквах да се намери подходящ човек за поста", каза още Райкова.

Вчера вечерта беше съобщено, че Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев е освободил д-р Мариета Райкова от поста директор на Фонда за лечение на деца, съобщи Агенция „Фокус“. Д-р Райкова е освободена по нейно желание.

Тя е директор на Фонда за лечение на деца от месец септември 2017 г., след като смени д-р Тинка Троева. Здравният министър уволни д-р Троева с мотива, че системно е нарушавала правилника, което е довело до редица закононарушения.

Това е четвъртата рокада във Фонда за лечение на деца в чужбина от месец април 2016 г. Тогава беше арестуван почти целият предишен екип на Фонда, а директорът ѝ Павел Александров - уволнен.

В началото на март 2017 г. предишният директор проф. Владимир Пилософ бе освободен от служебния министър Илко Семерджиев и на негово място бе назначена д-р Тинка Троева.

Все още няма коментари

Още

Бомба уби поне 20 души в училище в Крим

17.10.2018

2293 61
Полша подписа договор за природен газ от САЩ за срок от 20 години

17.10.2018

1133 33
Работници пострадаха при взрив в завод "Арсенал"

17.10.2018

1203 3

Влез или се регистрирай за да коментираш