Quantcast
Проф.Георги Момеков: Не, две таблетки витамин B6 не правят една B12 | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / COVID-19

Проф.Георги Момеков: Не, две таблетки витамин B6 не правят една B12

Пандемията дойде със зловеща инфодемия, коментира известният фармаколог
10 813
 БНТ

„Тази пандемия дойде с една зловеща инфодемия. С едно препускане на учените по социалните мрежи. В момента хората са застреляни с безумна информация". Това обяви пред БНТ проф. Георги Момеков, председател на Българското научно дружество по фармация. "За лекарства в момента се изказват хора, които мислят, че две таблетки витамин B6 правят една таблетка B12", пошегува се той. 

"В момента се опитваме да скроим шапка на вируса. Това е целта на ваксинацията", заяви Момеков. "Нежелани реакции има при всички лекарства. Всеки нов медикамент, независимо дали е ваксина или друго лекарство е под наблюдение, което означава, че е под мониторинг. Наблюдението на продукта не свършва с регистрационния процес. Гарантирам, че малко ваксини са имали трета фаза върху 43 000 души - това е много мащабно мероприятие, успешно проведено от първата компания, която стига до тук", обяви още професорът.

"Беше хубаво учените да са неформалните лидери по всички въпроси, свързани с кризата с вируса. Политическият натиск и в най-големите страни доведе до правене на глупости - знаете какви разправии имаше с един лекарства за малария, които бяха наложени благодарение на милиардери, които следят социалните мрежи", каза още . "Умните хора ще повярват, а тези, които не са толкова, ние, умните трябва да ги убедим", аргументира се за ползата от ваксините.

 

Още

Болниците ще решават сами дали да пускат зелени коридори

09.03.2021

ТАНЯ ПЕТРОВА

235
Ако Мангъров се бе появил през 80-те, всички щяхме да сме със СПИН

06.03.2021

6632
Кой печели милиарди от ваксините

06.03.2021

8024