Quantcast
Румен Радев отново призова за стратегическа немска инвестиция | СЕГА
facebook
twitter

Горещи новини

Румен Радев отново призова за стратегическа немска инвестиция

1070
Президентство

„България заслужава стратегическа немска инвестиция“. Това е подчертал отново президентът Румен Радев. Българският държавен глава и германският му колега Франк-Валтер Щайнмайер посетиха днес един от най-големите германски заводи за производство на бяла техника, който се намира край Пловдив, съобщиха от пресцентъра на президентството.

Вчера германският президент заяви, че Германия подкрепя изграждането на завод на "Фолксваген" в България, но посочи, че не може да посочи коя държава ще избере немският концерн. Както е известно, "Фолксваген" планира да изнесе част от производството си в Източна Европа или Турция, за да освободи мощности в Германия за разработка и производство на нови електрически автомобили. Освен Турция като потенциално място за бъдещата голяма инвестиция се сочат още България, Сърбия и Румъния.

След визитата в завода президентът Радев е заявил: „Знаете, че България се бори за стратегическа немска инвестиция. В тази борба е много важно и немското държавно ръководство, и немската общественост да бъдат убедени, че ние в България можем. Точно по тази причина предложих на немския президент с немските медии да дойдат тук да видят, че моделът на българо-германско икономическо сътрудничество е успешен“.

В Пловдив, който тази година е Европейската столица на културата, Франк-Валтер Щайнмайер ще разгледа Стария град и квартал Капана. Визитата му ще завърши с посещение в Бачковския манастир.

Още

Полша към Германия: Време е да спрете Северен поток 2

11.02.2021

9121
Бойко Борисов още пази надежда за завод на "Фолксваген" у нас

21.12.2019

1544
Сърбия и Хърватия също влизат в битката за завода на "Фолксваген"

23.10.2019

833