Quantcast
Русе и Кюстендил бойкотират здравния министър за COVID-болниците | СЕГА
facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / COVID-19

Русе и Кюстендил бойкотират здравния министър за COVID-болниците

За целта няма здрави лекари, откровен е щабът в дунавския град
2 336
 Фейсбук

Два областни щаба обявиха, че няма да разкрият самостоятелни COVID-болници. Инициативата за създаването им е на здравния министър Костадин Ангелов. Преди три дни той разпореди във всеки областен град да бъде обособена поне една болница изцяло за пациенти с коронавирус и поне една за пациенти без вируса. До края на настоящата седмица областните управители трябва да му отговорят кои точно заведения са избрали.

В Русенска област е невъзможно да се обособи болница за лекуване само на пациенти с коронавирусна инфекция, стана ясно обаче днес на заседание на областния щаб. И двете университетски болници нямат нужните лекари за целта. „В "Канев" над 20%, в "Медика" над 10% - болни и под карантина медицински персонал. Невъзможно е прехвърлянето на медицински кадри, това е ясно. Взехме решение да няма  чиста COVID-болница, но ще имаме две половин болници с COVID“, заяви откровено зам. областният управител Свилен Иванов, цитиран от БНР. И поясни, че в момента лечебните заведения в областта разполагат по лимит с 329 легла, но лекуват 405 пациенти.

Аналогична новина долетя и от Кюстендил. Областният кризисен щаб реши, че трите многопрофилни болници в областта продължават да работят в същия режим, както досега. Няма да се прави реорганизация на мрежата с цел обособяване на COVID-болница. Решението е взето единодушно от щаба и е съобразено с капацитета и спецификата на здравната система в областта.

 

ОТ ДОМА

Пловдивският кмет Здравко Димитров ще продължи да умува от дома върху преобразуването на "Свети Мина". Днес той излезе от болница след лечение на коронавирус. Ще продължи да се грижи за състоянието си от къщи. Очевидци съобщиха, че е отслабнал с 20 около килограма. Миналата седмица на стълбите пред болница "Пълмед", където се лекуваше, премиерът Борисов му спретна свиждане - оперативка. На нея двамата обещаха градът да разкрие бързо COVID-болница, като за целта се преструктурира именно "Свети Мина". Липсата на персонал обаче бави и тази идея.

Още по темата: 

 

5

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Идеята на министър Ангелов за COVID-болници крушира

21.11.2020

НИКОЛАЙ ИВАНОВ

4896 37
Прокуратурата ще плати 160 хил. лв. на съдия, оправдан за подкуп

19.11.2020

2087 17
Борисов пак в джипката: Работата носи свобода

12.11.2020

Обновена

4827 45

Коментари

Basilisk

Викнете оня, дето умно пуска вирусите да върлуват. Нека той лекува пациентите сега.

The Pal
снимка на The Pal

University Hospital KANEFF....

Чи кат го видят в Европата, да рекат "АШКОЛСУН !"

п.п. Дали баба Връбка от Бъзън ще вдене тъз европейска мода ?

riapa

Болницата я напраеиха с дарения от Игнат Канев, лека му пръст. Човекът казваше приживе, че забранявал в дома му неговото семейство да говори на друг езук освен български. Сигурно се върти в гроба.

bilbotorbins

Много искат да помогнат от министерски съвет. Работят денонощно, планират, мислят заповеди и не могат да излязат от телевизора.

Обаче някакви пенсии умират и така саботират много успешно плановете им. Случиха на публика тия циркаджии!

редник

University Hospital KANEFF....

 

Ало, Русе, поради что се срамите от езика ни?

Македонците не ги пускаме в €С и заради езика, а вие на английски, ама Англия напусна Съюза...

Министърът ви не вижда ли,  а и този на образованието?!...

 

 

Влез или се регистрирай за да коментираш