Quantcast
Строежът край Синеморец е спрян временно | СЕГА
facebook
twitter

Горещи новини

Строежът край Синеморец е спрян временно

483
Десислава Генева

Строежът край Синеморец, който предизвика възмущение в последните дни, е спрян след проверка на община Царево, съобщи БНР. Причините за това обаче са формални нарушения - "трябва да бъде ограден обектът и да бъде спазен планът за безопасност и здраве на първо място", обясни кметът на Царево Георги Лапчев.

Теренът, на който започна да се налива бетон, е в близост до една от най-живописните забележителности на брега край селцето - Корабите. На него ще се строят три двуетажни вили, с площ 1310 кв.м и 30% плътност на застрояване.

След отстраняване на посочените пропуски, строежът вероятно ще продължи, става ясно от изказване на шефката на РИОСВ-Бургас Тонка Атанасова. Тя не вижда проблем с обекта - "регионалната инспекция наново е подложила този имот на доклад по оценка за съвместимост в "Натура" зоните. Докладът е бил публично обявен, с обществен достъп. Решението е издадено през 2017 г. и към момента е в сила,“ обяснява Атанасова пред БНР.

"Нещо се е объркала директорката на РИОСВ - не е в регулация. Тези имоти и до сега са част от Природен парк Странджа и няма как в миналия век да е била в регулацията на Синеморец, защото в парковете не се включваха имоти в регулация", коментира обаче природозащитникът Тома Белев във "Фейсбук". Той добавя: ТУПа от 1999 не действа от 2014, а няма нов ОУП и няма как законно да се строи в зона и А и Б в община Царево . Ако се спазват законите де. Не на нас тези, г-жо Атанасова, не на нас".

 

Още

Властите прогледнаха, че трите вили над Бутамята са незаконен хотел

26.08.2021

ЮЛИАНА БОНЧЕВА

7146
МОСВ затвори вратичката за строежи на Царево

20.08.2021

2715
И прокуратурата прогледна за отходната тръба в Синеморец

06.08.2021

2018