facebook
twitter

Горещи новини

Съдът даде условни присъди за смърт на родилка и бебе

703
Pixabay

Условни присъди получиха двама лекари-гинеколози от областната болница в Габрово за причиняване на смъртта на родилка и бебето ѝ поради немарливост през 2013 г., съобщи БНР. Габровският окръжен съд определи на двамата лекари условни наказания от по три години лишаване от свобода с петгодишен изпитателен срок. Медиците бяха лишени и от лекарски права за три години.

Съдът намери, че поради немарливост подсъдимите са причинили фаталния край на 30-годишната майка и новороденото ѝ момченце през есента на 2013 г.

Преди произнасянето на присъдите днес лекарите веднъж вече бяха признати за виновни. През 2016-а Окръжният съд даде ефективна присъда за бившия шеф на акушеро-гинекологичното отделение в Габровската болница и условна за лекарката, водила раждането.

Тогава Великотърновският Апелативният съд ги отмени и върна делото за ново разглеждане. След произнасянето на присъдите днес, стана ясно, че ще бъдат обжалвани и протестирани пред горната инстанция.

4

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Бойко Борисов: Нашата подкрепа намалява, износваме се
Бойко Борисов: Нашата подкрепа намалява, износваме се

20.01.2019

5
Пикът на грипната епидемия у нас все още не е достигнат

20.01.2019

196
Комисията по досиета: Разузнаванията и църквата не дават списъци за проверка

20.01.2019

1430 46

Коментари

dissidentbg

Условна държава - условни присъди.

Forza NATO

Условна държава...

👍 Много точен термин (уви)!

За съжаление, изпитателният срок явно е неопределен.

Sylvia Hewitt
снимка на Sylvia Hewitt

Докато не видях заплатата от $ 6439, не вярвах, че свекърва ми всъщност е носил вкъщи пари на непълен работен ден онлайн. , Има един съквартирант на сестрите е направил това само 4 и сега плати на недвижими имоти там и постави красива Dodge.

Проверете.......>>>> w­w­w­.­T­r­a­d­e­4­6­.­c­o­m

Емзеперикс
снимка на Емзеперикс

Докато съдебните лекари не излязат от лекарския съюз, а тези в лекарския съюз не започнат да се страхуват от съдебните, няма да има никакво здравеопазване.

Влез или се регистрирай за да коментираш