Quantcast
Тръмп ядосан на „Фокс Нюз” заради интервю с бившия шеф на ФБР | СЕГА
facebook
twitter

Горещи новини

Тръмп ядосан на „Фокс Нюз” заради интервю с бившия шеф на ФБР

572
ЕПА/БГНЕС

Президентът на САЩ Доналд Тръмп разкритикува телевизия „Фокс нюз“, която планира да покаже интервю с бившия директор на ФБР Джеймс Коми и ръководителя на разузнавателната комисия на Камарата на представителите Адам Шиф, предаде БГНЕС.

"Трудно е да се повярва, че "Фокс ню" ще покаже интервю с напълно дискредитирания бивш директор на ФБР Джеймс Коми, както и с корумпирания политик Адам "въртящият се" Шиф. "Фокс" се опитва толкова силно да бъде политически коректен, че напълно се отдръпна от неуспешния дебат на демократите", написа Тръмп в Туитър.

В същото време самият американски президент редовно се появява в ефира на този телевизионен канал - по-често, отколкото по всички други американски канали. Често това се случва под формата на телефонен разговор, който обикновено продължава по половин час.

Тръмп уволни Коми през май 2017 г. Тогава правосъдното министерство заяви, че бившият шеф на ФБР е надхвърлил правомощията си, като е обявил през 2016 г., без знанието на министерското ръководство, че разследването срещу съперницата на Тръмп на президентските избори Хилари Клинтън ще бъде прекратено. Самият Коми призна, че в личен разговор президентът му е поискал "лоялност".

Адам Шиф е един от основните противници на президента в лагера на демократите. Водещ комисията за разузнаване, той ръководи изслушванията, на които демократите събраха материали, доказващи, според тях, валидността на процедурата за импийчмънт на Тръмп. Следващата седмица контролираната от демократите Камара на представителите предстои да гласува за импийчмънт. Тогава делото ще отиде в Сената. За да осъди Тръмп и да го отстрани от властта, са необходими гласовете на две трети от сенаторите, но републиканското мнозинство няма намерение да гласува против президента.

Още

Държавният секретар на САЩ отиде в Африка да тушира руското влияние

07.08.2022

3230
Радев: Посредници и лобисти атакуват служебния кабинет

05.08.2022

Обновена

2445
Четирима души са в критично състояние след удар на мълния до Белия дом

05.08.2022

523