facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ

Турция: Взимаме руски С 400, защото НАТО ни пази само 30 на сто

Първите ракетни комплекси идват през 2019 г
2662
БГНЕС архив

Първата доставка на руските ракетни комплекси С-400 за Турция ще се осъществи в края на 2019 г, предава БНР. Това е заявил турският външен министър Мевлют Чавушоглу. Той направил коментара си пред журналисти в Брюксел, където участва в срещата на върха на НАТО. 

По думите му алиансът защитава само 30% от турското въздушно пространство и страната има спешна нужда от противовъздушните системи. Той посочи, че Турция също е чувствителна по въпроса дали руските ракети ще различават като врагове или приятели системите на НАТО, но увери, че Анкара е поставила съответните изисквания пред Москва.

Турският първи дипломат изтъкна, че съюзниците от НАТО не са удовлетворили турските нужди, заради това въоръжението ще бъде закупено от Русия, която е предложила най-добри условия. Външният министър посочи, че Турция е свободна и независима и може да взема самостоятелни решения. Въпреки това, тя не се отдалечава от НАТО, подчерта Чавушоглу, добавя Националното

Има 75 коментара

Влез или се регистрирай за да коментираш

Solace

Ми, те ракетките и сега разпознават свой и чужд. За по-добро разпознаване турците дали са изпратили някоя натовска спецификация?

tub

От хубавото и ефтиното, кой бега???

dissidentbg

Външният министър посочи, че Турция е свободна и независима и може да взема самостоятелни решения.

 

Българския външен министър може ли да каже същото?

rover

"свободна и незвисима и може да взема самостоятелни решения"

цъ, не може да каже. и още - и през ум не ѝ е минавало да го стори. но поне да вземе да прочете изказването. на Началника си.

Ретрохит

Ще го каже, разбира се. Лъжите за нищо ги нямат.

Асол
снимка на Асол

Ердо не е бил достатъчно откровен. Взима си комплекси да се пази от НАТО

😌

dissidentbg

Във военно отношение, Турция е по-силна от Германия. Отгоре на това е независима държава.

Ето сравнение:

Турция:

https://www.globalfirepower.com/country-military-strength-detail.asp?country_id=turkey

Германия:

https://www.globalfirepower.com/country-military-strength-detail.asp?country_id=germany

bombastic1
снимка на bombastic1

Единствените развити армии в нато са тези на Турция, САЩ и Великобритания... всички останали са тотал щета! Като махнем и Турция... положението става трагично 💩

bombastic1
снимка на bombastic1

Аз сега се чудя, Турция в нато ли е или не? 

 

Заглавие от днес: НАТО праща съветското оръжие от страните членки в историята

 

па Турция си купува С 400, тия членьове кореспондират ли си изобще? 😁

 

 

 

dissidentbg

Сам си го написал, но не виждаш разликата.

Съветско оръжие - руско оръжие.

bombastic1
снимка на bombastic1

Ако може да ми разкриеш разликите, няма да е лошо 😆

Асол
снимка на Асол

Няма проблеми всичко е точно. С-400 са руско, а не съветско оружие. Аз друго съм любопитна - не се ли намира някоя снимчица на бай Тръмп от сглядата вчера в натото. Такава снимчица, подобна на онази от Г7...то и резултатите подобни на онези😃

bombastic1
снимка на bombastic1

*

 

hamel

НАТО ни пази само 30 на сто

За толкоз пари - толкоз

dissidentbg

За 4 батареи С-400 турците ще платят 2.5 милиарда долара.

Поляците, които са големи мераклии да купят американските Патриоти се озъбиха, когато за 4 батареи им поискаха 10.5 милиарда долара.

skyspirit
снимка на skyspirit

В С-400 има лампи, галетни ключове и други безаналогови части, докато в Пейтриътите има процесори Интел, тъч екрани прочие технологични чудеса. За това и разликата в цената. 😁

Grim
снимка на Grim

Пейтриът виждал ли си в реални бойни действия?  Таткото и майката на Триумфа С200 и С300 имат десетки конфликти зад гърба. ;)

SSlavov

Турция: Взимаме руски С 400

Да ги видим в реални бойни действия ,а то само хвалби и претенции🎺

 

Асол
снимка на Асол

Резун казАл ли е нещо по въпроса или сам го измисли!?

Bacho Кольо

 

Заглавие от днес: НАТО праща съветското оръжие от страните членки в историята

 

Заглавието е типична фалшива новина!

hamel

Да ги видим в реални бойни действия ,а то само хвалби и претенции

Флаг вам в руки

SSlavov

На полигон е ОК - метеорологът дава данните ,посоката е ясна ,датчиците настроени ,проверяващите са под масата . На реал Далила дебне,че и по нета дава кой не си е изгладил якичката ✈️

Bacho Кольо

Турция: Взимаме руски С 400

Да ги видим в реални бойни действия ,а то само хвалби и претенции

 

Дано никога да не ги видим!

SSlavov

👍

FIRST 2

Турция е по-силна от Германия защото последната е все още окупирана държава. Нищо не се пише в западната преса за "Канцлер Акт". Това е документ подписан на времето от Западна Германия и касае суверенитета й. САЩ,Великобритания и Франция като велики сили налагат този договор който отнема суверенитета на Германия до 2099 година. Оттогава та до днес всеки германски Канцлер е задължен да преподсписва този "Канцлер Акт".Затова и до ден днешен в Германия има окупационни войски,главно американски,и държавата е една окупирана територия. Гигантска икономическа,но нищожна полоитическа е сегашната Германия. Това което прави Меркел с Германия и днес е вследствие на този срамен Акт. В западната преса този документ не се коментира. Там за всичко е виновна Русия. И това при положение че НАТО вече е заградил Русия с военни бази и ПРО. Ще се намери ли поне един западен журналист да попита Меркел и Тръмп вярно ли е съществуването на този позорен "Канцлер Акт" и ако е така защо този срамен документ не е ликвидиран...? Чакаме отговори...!

Eisblock
снимка на Eisblock

За Канцлер акта отдавна се знае и той си е на място. Просто защото има подписана Капитулация, но няма никакъв Мирен договор между воюващите страни. А победителите не го искат, защото тогава те трябва да върнат окупираните немски територии до в границите от 1939г. Хайде да се сетим кой най-много ще има да се жалва и рони сълзи? Щото от Изток нищо няма да им върнат, а от запад, ще загубят една ивица Север-Юг от къде 200/250км. Тя им е дадена да я управляват, но не и за винаги и вечно.

 

Така поне се говори вечер под Асмата.

(Емотикон: Озъбена усмивка със счупен зъб)

Slava
снимка на Slava
duzov

Слава, да питам. Този на снимката на първите дами, първа дама на кого е?

ПГеоргиев

В онези времена, когато все още бяхме само "партньори за мир" , а не членове на NATO, нашите се оказаха по-католици от папата.

Тогава започна унищожаването на самолети ( нови-новинички МиГ-23), вертолетите Ми-24, танкове и оперативно-тактически ракетни комплекси. Нашите се оправдаваха, че NATO имали такива изисквания. Нищо подобно! Тогава от алианаса казаха, че може да имаме каквото и колкото си поискаме, стига да можем да го финансираме и поддържаме.

Така че NATO- неNATO- имаме ли пари и желание, може да си закупим каквото и от когото си поискаме.

Турците и гърците го показват на практика.

Доси

Спокойно партнерс, C 400 са хибридна измислица - картон и мукава, привързани с канап... естествено че не вършат работа. А турците са глупаци, нали така! 

Ех мъка, мъка... 

SSlavov

За турците е обобщаващо,но Ердоган е политик. Докараха му газ до килимчето,без да похарчи и лира ,а само с обещания за отстъпки .АЕЦ подарък с още по-големи обещания .Дават му с предимство С 400 и сега засявали нови площи с домати .Да не си защитиш големите градове с  С 400 показва ,че има "зор"- дори и 20% скрит бюджет не стига.

hamel

Далила дебне,че и по нета дава кой не си е изгладил якичката

Да дебне. Фчера Биби разказа на жужо,  какво точно прави, и жужо му подари билет за мач. Биби е останал доволен - еврейте ноо обичат англетата.

SSlavov

Биби ще го води като Яков славейчето

paragraph39

Щом Русия продава на Турция РЗК С-400, значи Русия НЕ предвижда война на Турция срещу Русия?! Това е така, защото руските антиракети ще разпознават "турските" С-400 като "свои" и няма да ги свалят?! А война на НАТО срещу Русия, но без участие на Турция е малко вероятно!!! Което веднага поставя въпрос: Е ли наистина Русия "враг № 1" на НАТО, или това е само пропагандна пушилка, под прикритието на която частният ВПК на САЩ да продава оръжията си и да печели?! Сиреч, НАТО е "САЩ" ООД и преследва търговски, а НЕ военни цели- с цената на хиляди жертви, бежанци и разрушения по Света/но извън САЩ!/! ПФУ!

SSlavov

Резун казАл ли е нещо по въпроса или сам го измисли!?

Резун е спец по танковете ,но не е отворена темата за Армата👏

Асол
снимка на Асол

Това вече го уточнихме, както и колко не се е справил с обучението ти. Ама гледам, че си компетентен за всякакъв тип оръжие и тука разни форумци, дето това им е работата не смогват да ти надделеят

SSlavov

Къде съм аз /прощъпулник/ ,къде са те в стратосферата - един дори плетеше мрежи да лови брадви .Аз сравнявам като търговец - цена ,бройки ,реални бойни действия - хвалби по полигони,картинки ,паради ,шоу и т.д . ТТ данни са за напреднали 🏃

Да направиш 2-3 самолета  не е сериозно за военна свръхсила.Да нямаш гумени електроди за веригите също.

Асол
снимка на Асол

Ще си позволя да се усъмня, че си в търговски отношения с руския ВПК, та от там имаш уж някакви познания. Нали разбираш защо, надявам се. Тези работи не стаят с фалби по форумите и по софрите - не са ставали и няма да стават🚬

SSlavov

Споменах като търговец - в нета пише : Произведени толкова бройки ,цена ,колко страни са платили,на колко са харизани - инфо много .Фабриката за гумени електроди не може да ги изпече - вероятно има проблем и танковете чакат  и т.д.Имал съм отношение с АПК ,но то е само за стаж.

Асол
снимка на Асол

В нета има всякакви неща. Ти също пишеш в нета...

Su38

Гумен електрод за танкове? Би ли обяснил малко по-подробно за това. Питам от чист интерес, защото за първи път чувам за електрод, който е диелектрик...

Казуса
снимка на Казуса

Резун нр е никакъв специалист по никакви танкове. Просто е по-литературна версия на Скрипал. И вярно служи на короната.

Асол
снимка на Асол

Това наскоро нали го коментирахме. Тогава, когато гусин Славов ни го посочи като основен източник на знанията си по история. Днес разбирам, че го ползва и като източник за бойна техника. Пенкилерска му работа

ГАМЕН

НАТО-ту беше възпиращо експорта на комунизъма, щото той бе като силно БОВ. Днес натуту трябва  да доразвие научния комунизъм за да се изясни какво ше пази: високи или ниски цени на газа, нефтя и прочее. Демек един нов Маркс, Енгелс, нов исмат или диамат. За да нема мат на края. Само не знам Макетата шъ режат ли танкови за влизание в натуту кат нас.

ablepsia

подчерта Чавушоглу, добавя Националното

 

Божеее! "Националното" коеПоне точка да бяха турнали!

otvrat1

Турция също е чувствителна по въпроса дали руските ракети ще различават като врагове или приятели системите на НАТО, но увери, че Анкара е поставила съответните изисквания пред Москва.

Така се прави! Поставяш си изискванията и предоставяш кодовете на НАТО, за да бъдат вложени в системата. Отделно изпращаш 100 фуражки да се обучават в Русия и да стават наши хора.

 

Асол
снимка на Асол

Което между другото обяснява вярата на ердо в партньорите по оръжие.😃

Оф топик! Какво станА с теб бе, човек? Проблеми с пререгистрацията?

hamel

Колагеле, инволвна ли се наконец 😎

otvrat1

Проблеми с пререгистрацията?

 

Ами, проблеми! Старите не ми ги познава, а като ги вкарам за нова регистрация вика, че биле заети.

SSlavov

Резун нр е никакъв специалист по никакви танкове.

Човекот влизал в Чехословакия на танк и дори е правил заварки с гумени електроди,опъвал жици и т.д.

Асол
снимка на Асол

И от тогава и двамата сте замрели на заварките и "ламбите" и пишете ли, пишете - той за да се издържа от фантАстична литература, ти у нета

SSlavov

На Н4 съм и трябва да минава времето🏃

hamel

...Човекот влизал в Чехословакия на танк и дори е правил заварки с гумени електроди,опъвал жици и т.д...

1. Един партнер оня ден ни сфетна, че в 70-те, танковете на Египет биле Т-72. Ако питат мен - Т-54, Т-55 и даже Т-34.

2. И аз съм се дрънкал в танкове, а колко чукове съм въртял по гумените тракове - не тий работа.

 

SSlavov

👍

hamel

А колко време сме прекарвали за да чистим фугите между паветата в танкопарка на 3-ти район, наистина няма да искаш да знайш

SSlavov

👍

hamel

Имаше още ено упражнение - "облазване".  Нареждаме се екипажа (Спартянов от Плевен, Пешо Василев - Станимака, моя милост и

още един от Варна) един зад друг по очи на същите павета, но трасето е под страничн наклон - около 10-15 градуса, и над нас минава танк.

Още не бяхме се клели.

Sine_metu

Кому "облазване", кому "облитане" на 11 м "люлка"

4ик4ирик
снимка на 4ик4ирик

Дааааа славни времена бяха...с бойният чук по траковете на трийсет и четворка...а тъкмо тогава у нас дойде Т-54 и Т-55. Гледахме ги ние от Т-34...и завистливо пидсмърчахме на екипажите им. 🔨

hamel

Те не знаят кво е трак

Sine_metu

Турция също е чувствителна по въпроса дали руските ракети ще различават като врагове или приятели системите на НАТО, но увери, че Анкара е поставила съответните изисквания пред Москва

Щото Москва нямаше сама да се сети.

И да не допусне стрелба по руски машини.

 

Туткалчев
снимка на Туткалчев

 Аз друго съм любопитна - не се ли намира някоя снимчица на бай Тръмп от сглядата вчера в натото. Такава снимчица, подобна на онази от Г7...то и резултатите подобни на онези

 

 

Не само снимчица, а и цяло видейце:

 

https://www.washingtonpost.com/world/europe/trump-says-germanyis-captive-to-russia-in-fiery-opening-salvo-against-nato/2018/07/11/56aa7174-7f0a-11e8-a63f-7b5d2aba7ac5_story.html?noredirect=on&utm_term=.b49aec9dbb4a

генек

Първо – всеки си гледа интереса.

Второ – щом на Турция й продават С-400, значи на път към руската армия са С-500, а нейде текат изпитанията на С-600 и С-700, а учените подготвят чертежите на С-800…

----

http://[url=genekinfoblog.wordpress.com][blue]Блогът на Генек [/url]

hamel

Е, ако некой си мисли, че Рашка ще си предостави ПВО-тата на пазаря, версия Google, да е жиф и здраф.

66

Хм. Руснаците вече лицензираха C-400 за Китай.

Сега каква версия, в каква комплектация ..... е друг въпрос.

Примерно модулите са интеграция в единна противобалистична система - забравете.

 

Резултати. Турция става недостъпна за Израел.

Интереса към учения у нас рязко пада.

 

Прогноза - Следващата стъпка C-400 в Иран :D

Руски, Китайски -че гледаме

 

66

А ине не сравнявайте C-400 с пейтриът .....

Съвсем различни "категории"

ФасолЬ
снимка на ФасолЬ

❗️❗️❗️кажете не на расизма❗️❗️❗️

Н16
снимка на Н16

(57) Имаше още ено упражнение - "облазване"..

А колко сантиметра е било разстоянието (горе-долу) от земната повърхност до танка?

Туткалчев
снимка на Туткалчев

Поверито изкукурига! 😲

Han
снимка на Han

Льоша Турция!

 

Хем изпълни изискването за 2-та процента от БВП, хем ги похарчи за неправилно оружие!

 

Льош, льош Ердоган!

 

И на Светая светих - Централната банда банка - иска да сложи ръка!

 

Льош!

GanюгоТрий
снимка на GanюгоТрий

Соломончо сПасито да зима НАТОту, барем да го погребе като хората?!

angelny

Турция също е чувствителна по въпроса дали руските ракети ще различават като врагове или приятели системите на НАТО.

Каква е ползата да различава Натовски самолети и ракети. Ако натовци решат да ги демократизират, както направиха в Ирак, тогава С400 ще бъде купчина джелезо.Да не забравяме,  че Саддам не успя да всигне нито един самолет американско производство,  като го демократизираха. Обзалагам се, че системата Ердоган я купува точно заради и срещу НАТО. Умен е той, защото се учи от грешките на другите, а не от своите.

ppipi7766

Добре си чешем езиците за С400, 500,...

Руснаците и на САЩ ще ги продадат ако искат.

Помагат срещу самолети и ракети на НАТО, но са безсилни срещу руските.

Турците ще си решат проблема с партнерите и израел, но са с гол г.. срещу руските оръжия.

Шем си плащат, хем ако кривнат може да ядат дървото.

 

angelny

Ти тях не ги мисли, гледай си канчето.Русия до сега не е демократизирала никого непоканена, за разлика от Сащисанитедето си врът гагата на всякъде , ама и това се отече в канализацията.

Su38

Все пак от чист интерес искам да разбера, какви са тия гумени електроди? Електрод, който е диелектрик???