facebook
twitter

Горещи новини

Управляващите вдигат данъчно-осигурителното бреме, алармира бизнесът

953
Pixabay

Правителството вдига максималния осигурителен доход и така всъщност увеличава данъчно-осигурителната тежест,. Това се случва под синдикален натиск и без оценка какво ще е въздействието от това решение. Не са проведени и необходимите обществени и експертни консултации. Същото се отнася и за решението да се запази тавана за новите пенсии от началото на 2019 г. Това се казва в позицията на Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР), изготвена по повод на обявените от управляващите намерения за промени в пенсионно-осигурителната система.

„Декларираме категоричното си несъгласие с провеждането на отделни срещи със синдикалисти, зад гърба на национално представителните организации на работодателите и други компетентни органи, с правомощия да провеждат политиките в областта на държавното обществено осигуряване”, посочват от Българската стопанска камара.

Бизнесът смята, че планираните промени са приети в условия на преобладаващи популистки нагласи преди провеждането на изборите за депутати в Европейския парламент и за местна власт. Не са отчетени основни принципи на системата за покриване на разходите за пенсионно осигуряване, както и различията в практиката на държавите-членки на ЕС и водещите пазарни икономики. Планираните "реформи" влизат в драстично противоречие с огласените предизборни обещания и управленската програма на управляващата коалиция за отказ от увеличаване на данъчните и осигурителни задължения, критикуват работодателите. 

5

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Превозвачите и властта ще обсъдят новите европравила за автотранспорта

11.12.2018

62 2
"Булгаргаз" поиска поскъпване на газа с 3.5%

10.12.2018

709 15
Страните от ОПЕК се договориха да намалят добива на петрол

07.12.2018

1647 36

Коментари

pasi

Иде Баце номер три,
с далавераджии три.
Обещанията – у лево!
Пак  щавят яко, смело!

ОПГ се размножи.
Всичко се вече се дели.
Тук там кокал и комат
за аптекарския сват.

Вси подсмърчат отстрани,
за трапезните трохи...
Боже що ме тук тури,
дето се дели на три?…

Penchobre

"Но това не е всичко", както казват в рекламите на Делимано! Ще се вдигнат осигурителните прагове и това, естествено ще доведе до намаляване на заплатите на работещите, чиито заплати, останат под осигурителния за професията праг. Отделно се чу, че и осигуровките за пенсии ще скокнат, като един Пепек*.

 

*общинския пастир, когото наричаха „Пепек, скокни!“. Той беше кретен, който при тия думи винаги подскачаше. Той беше един от ония нещастни, занемарени от природата и хората индивиди, инвалид, който срещу няколко жълтици годишно и срещу оскъдна храна пасеше общинския добитък.

йкдсбфхйфбхд

Това засяга 10-20 000 човека, които вземат над 3000 лева, молиме новините от рубриката "Богатите олигарси също плачат, плачете и вие" да ни ги спестят. Бяснодясната пропаганда вече идва ташкън. После да няма ква ква ма шо така пак 9.9?

Forza NATO

На картинката - зло правителство изтръсква последните лефчета от джебовете на добър работодател.

dobadoba

'всъщност увеличава данъчно-осигурителната тежест,. Това се случва под синдикален натиск'

БГ синдикатите искат по-високи данъци, за което дори бат'Бойко и Горанов не са споменавали?..

При положение, че бюджета прелива от пари и се чуди какво да ги прави???...

⚓️

Няма такива синдикати!!!

 

Влез или се регистрирай за да коментираш