Quantcast
Адвокатът на Тръмп се оказа в Украйна | СЕГА
facebook
twitter

Горещи новини

Адвокатът на Тръмп се оказа в Украйна

1327
ЕПА/БГНЕС

Рудолф Джулиани, адвокатът на американския президент Доналд Тръмп, е в Киев, съобщи във "Фейсбук" украинският депутат Андрей Деркач, цитиран от информационните агенции. Той качи и снимка от срещата си с Джулиани, който бил в страната по повод програма, свързана с борбата с корупцията. "Срещнахме се с Руди Джулиани заради създаването на парламентарната група "Приятели на Украйна СТОП на корупцията", написа Деркач, който в момента е независим депутат, но е преминал през различни партии. 

Адвокатът на Тръмп пък обясни пред в. "Ню Йорк таймс", че "като всеки добър адвокат, събирам доказателства, за да защитя клиента си от неверни обвинения". Процедура за импийчмънт се води срещу президента на САЩ заради съмнения, че се опитвал да влияе върху властта в Киев, за да започне разследване срещу демократа Джо Байдън, който е негов основен опонент за Белия дом на изборите догодина. 

Междувременно американският Конгрес задейства процедурата за отстраняване от длъжност на Тръмп, който отрича да е направил нещо нередно. Камарата на представителите ще предяви обвинения на президент, обяви председателят й Нанси Пелоси.

Още

Олимпийският бокс - корупция с българска следа и 6-цифрени подкупи

07.10.2021

ДЕЛЯН КЮЧУКОВ

4849
Бразилия изкара хората по улиците с лоши мерки срещу пандемията

03.10.2021

905
Украйна прие закон срещу олигарсите

23.09.2021

1722