facebook
twitter

Видео

Италия: Ако можехме да се върнем 10 дни назад

6 277
QuarantinedItaliansRecordMessagetoThemselves

Quarantined Italians record messages to "themselves from 10 days ago" during Coronavirus pandemic. It is believed nations like the US, England, France, Spain and Germany are about 9-10 days behind in the COVID19 progression. We asked people from all around Italy to record a message to the themselves of 10 days prior.

Posted by A THING BY on Monday, March 16, 2020

Олмо Паренти е млад творец от Милано. Както всички останали, в началото на пандемията той и неговите приятели гледат с насмешка на малцината, които вярват, че предстои нещо много опасно. Дни по-късно Паренти попада в друга реалност. Броят на заразените расте лавинообразно. Цялата страна е затворена, икономиката лети към дъното, лекарите са изправени пред невъзможното решение да избират на кого да дадат шанс за живот.

Смутени, че толкова са подценили ситуацията и че това несъмнено е допринесло за нейното излизане от контрол, Паренти и неговите приятели решават да направят нещо полезно. Заедно със свои съмишленици от филмовия колектив в Милано, той изпраща призив към граждани от цялата страна да се включат в проект, предназначен за тези, които вървят по пътя на Италия. "Помолихме ги да говорят от първо лице пред камера и да дадат съвет към себе си отпреди 10 дни", казва Паренти.

"Това не са глупости, както си мислеше", обръща се към камерата един от участниците в проекта. "Най-лошият възможен сценарий? Точно той ще се сбъдне", казва друг. И финалът: "Ние подценихме това. Не го правете и вие. Останете си вкъщи."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by A THING BY (@athingby) on

 

Ключови думи:

коронавирус, Италия
2

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

След "Корона къш" Иво Димчев се мести в Двореца

29.05.2020

1164
Пада забраната за влизане на граждани на ЕС в България

22.05.2020

3197 1
Огнището на COVID-19 в завода за авточасти в Пазарджик се разраства

21.05.2020

Обновена

4995 91

Коментари

Доверчивия

а за подклаждане на паника не беше ли предвиден затвор?

Slava
снимка на Slava

А заради подценяване на епидемията с призиви да не се всява паника, Италия се саморазруши. Същата съдба очаква тези държави, които не се поучат от италианския опит.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×