Медия без
политическа реклама

Кметът на Перник се закани да съди екоминистъра

Новият водопровод се дезинфекцира след аварията

21 Март 2020
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
Кметът на Перник (първият отдясно) смята, че единствено в съдебната зала ще стане ясно кой е крив и кой прав в спора му с министъра на екологията.

Перник влиза от криза в криза. Това коментира кмета на града Станислав Владимиров пред БиТиВи.

Той посочи, че новият водопровод, който вече даде "лека авария", в момента се обеззаразява. А след това градът ще мине на по-лек режим. Според кмета това означава водата да се спира само нощем. Това е трудно изпитание за всички, изтъкна Станислав Владимиров.

Днес и утре от 10.00 до 22.00 часа ще има вода в Перник. След старт на водопровода градоначалникът се надява вода да има от 6.00 - 22.00 часа.

Неговата прогноза е, че е реалистично в края на пролетта да отпадне водният режим в града.

Владимиров се закани да съди министъра на околната среда Емил Димитров. Напрежението между двамата не стихва. Според кмета министърът не е наясно кой какви отговорности носи и какви разрешителни трябва да издава.

"Притеснителното е, че на човек на такава висока позиция не разбра, че ВиК дружеството не е общинско. И ако продължава с нелепите си внушения, клеветите и нападките по мой адрес, може да се видим в съда. Поведението му е лековато и ако продължава, ще го съдя за обида и клевета. Той говори неистини и прави внушения, което допълнително поставя пред изпитания моите съграждани", заяви Владимиров по адрес на екоминистъра.  

Ключови думи:

Перник, кмет, криза

Още по темата