Quantcast
Северна Македония влезе в НАТО | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

Северна Македония влезе в НАТО

В понеделник ще бъде издигнато националното й знаме над щаба на алианса
4 523
 ТАСС

Северна Македония стана 30-ти член на НАТО и на 30 март ще бъде издигнато националното й знаме над централата на алианса в Брюксел. Съобщението направи американският държавен секретар Майкъл Помпео, който разпространи писмено изявление.

„На 27 март 2020 г. Съединените щати като депозитар на Вашингтонския договор получиха документ за присъединяването на Република Северна Македония към Североатлантическия договор, с което Северна Македония става 30-ти съюзник в НАТО. На 30 март флагът на Северна Македония за първи път ще се издигне над щаба на НАТО“, заяви Помпео.

„Присъединяването на Северна Македония днес представлява кулминация на многогодишни усилия на правителството и народа на Северна Македония. Членството на Северна Македония в НАТО ще спомага за по-голямата интеграция, демократичните реформи, търговията, сигурността и стабилността в целия регион", пише в изявлението.

Миналата седмица генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи, че всички съюзни държави са завършили процеса на ратификация на протокола за приемането на Северна Македония.

Ключови думи:

Северна Македония, НАТО

Още

Скопие иска личните данни на всички български фенове за мача

21.09.2022

2036
България и Северна Македония не се разбраха за цената на тока

18.09.2022

12268
Северна Македония призна за руско влияние в политиката на страната

16.09.2022

8790