Quantcast
Тервел Пулев стана доброволец-санитар в битката с COVID-19 | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Спорт

Тервел Пулев стана доброволец-санитар в битката с COVID-19

Брат му Кубрат също щял да се включи в спешното отделение при нужда
1 446

Боксьорът Тервел Пулев се включи в екипа доброволци към УМБАЛ „Софиямед“ в битката срещу COVID-19. Той ще помага в отделението за спешна помощ като санитар.

„Не е важно да си само победител в спорта, а преди всичко да си човек в живота“, обяви бронзовият медалист от олимпийските игри в Лондон`12, а сега професионален боксьор.

Пулев от днес се включва в дейностите по дезинфекция на помещенията, разделяне на пациентопотока и транспортирането  на пациенти  в лечебното заведение под надзора на екипа на спешното отделение и лично на неговия началник д-р Иван Христов.

Според боксьора, един от мотивите му е, че той и семейството му неколкократно са се лекували в медицинския комплекс.

„Благодарим на всички наши доброволци, както и на г-н Пулев, които ни подкрепят безвъзмездно в този толкова труден етап от живота на всички ни-и в професионален и личен план. Това е поредното доказателство, че само заедно можем да се справим със световната пандемия и сме по-силни, когато работим ръка за ръка. Доброволческата работа на спортист от ранга на Тервел Пулев е показателно за неговото сърце и родолюбието, в което той и брат му са възпитани“, коментира д-р Христов.

При нужда, към доброволческата дейност в спешното отделение е заявил желание да се присъедини и претендентът за световна титла в тежка категория на IBF Кубрат Пулев.

Още

Аматьорският бокс въведе награден фонд и шампионски пояси

23.10.2021

ДЕЛЯН КЮЧУКОВ

125
Нокаут: Тайсън Фюри запази трона си в тежка категория (галерия)

10.10.2021

Обновена

6314
Циганския крал е с 18 кг по-тежък от Бронзовия бомбардировач

09.10.2021

604