Медия без
политическа реклама

Ремонтът на ремонта на "Графа" е пак за ремонт (ГАЛЕРИЯ)

09 Май 2020Обновена
ФБ

"Фейсбук" групата "София на живо" сигнализира за разместен паваж близо до трамвайните релси на "Граф Игнатиев" в посока ул."Иван Шишман".  По тази отсечка се работеше в началото на месец март. Месец и нещо по-късно плочките в участъка отново са потрошени.

По-късно днес от общината са изпратили човек да отстрани проблема и така започна ремонт на ремонта на ремонта. Надигнатите плочки са отстранени, за да не пречат на трамвайното движение и се полагат за пореден път.

 

"СЕГА" ПРИПОМНЯ

На 13 март от организацията "Спаси София" сигнализира, че улицата се ползва от една година, тъй като не е издаден Акт 16. “Вече една година улицата е отворена за ползване, но по документи обектът все още се води строителна площадка, защото не е въведена в експлоатация”, заяви тогава независимият общински съветник Борис Бонев.

С изключение на трамвайното трасе, за останалата част от строителния обект не е издаден Акт 16 от ДНСК - нито за улиците „Граф Игнатиев” и „Солунска”, нито за площадите „Славейков” и „Гарибалди”, нито за градината пред храма „Св. Седмочисленици”.

Заради ремонта на ул.„Граф Игнатиев” бившият заместник-кмет на София Евгени Крусев е обвиняем, а делото срещу него се гледа от Специализирания наказателен съд. 

Ремонтът на цялата зона около „Граф Игнатиев”, заедно с пл."Славейков", извършен от "Джи Пи груп", бе на стойност 24.5 млн. лева. Кметът на София Йорданка Фандъкова наложи санкции на фирмата заради некачествено изпълнение на строителните дейности.

 

 

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 9 юни?